Týdenní
lunární kalendář

Lunární kalendář od 21. do 27. ledna 2019

Přichází úplněk, nepodlehni sebelítosti a smutku

Náročný týden nám dá pořádně zabrat, povíme ti, jak využít magickou sílu měsíce k uzdravení těla i duše. Mrkni na náš nový lunární kalendář, je tady jen pro tebe.

21. 1. – Rak

Luna putuje ve znamení Raka a ovlivňuje játra, žlučník, žaludek, hruď, plíce a průdušky. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Přicházející úplněk v mnoha lidech vyvolává napětí, které může být velmi prospěšné pro další vývoj a růst, stačí, když nepodlehneš negativním emocím, jako je lítost, smutek nebo sebeobviňování, najdi si činnost, při které zapomeneš „myslet“ a zbytečně se trápit. Ne nadarmo se říká, že práce je láska v pohybu. Teď máš šanci to dokázat. Pracuj, sportuj, věnuj se těm, kteří na tom nejsou tak dobře jako ty a nezapomínej také na své blízké, navštiv příbuzné, pokud jsou osamělí, sdílejte společné chvíle. Nebudeš mít čas na negativní myšlenky a pocit, že jsi udělala radost jiným, je k nezaplacení. Trápí tě bolesti žaludku? Popíjej čaj z řepíku nebo heřmánku, na bříško můžeš přiložit bylinkový obklad. Zapomeň na stres, který se ukládá v žaludku, v kombinaci s nevhodným jídlem dokáže pořádně potrápit.

Co ještě můžeš?

– pít čistící a uklidňující čaje z bylinek
– prát prádlo
– uklízet, práce ti půjde od ruky
– dát rostlinám vláhu a zálivku

Co je lepší vynechat?

– tučná a mastná jídla

22. – 23. 1. – Lev

Luna putuje ve znamení Lva a ovlivňuje krevní oběh, záda, srdce, bránici a arterii. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Jak se cítíš? Trápí tě síla úplňku, špatně spíš, ráda bys vyřešila problémy jednou provždy a přemýšlíš nad radikální změnou? Klidně můžeš, jen si dej čas na rozmyšlenou, pokud jsi plná emocí, rozhodnutí rozhodně odlož, později bys litovala. Zatím vše v klidu promysli, vyzkoušej na nečisto a až bude tvé nitro klidné a tělo v harmonii, pak dostaneš příležitost, jak vše dořešit. Zatím můžeš vyrazit ke kadeřnici, zastřihni konečky a nechej se pořádně rozmazlit masáží pokožky nebo výživnou maskou. Zapomeneš tak na starosti a budeš se cítit skvěle. Pokud se ti nikam nechce, tak se rozmazli v teple a klidu domova, na obličej nanes čistící masku.

Co je dobré nedělat před spaním? Jestli máš citlivé spaní, trápí tě noční můry nebo snad nemůžeš usnout, vyzkoušej večerní jógu na dobré spaní, nauč se odpočívat a z hlavy vypusť veškeré negativní myšlenky, nechej je v klidu plynout a nevšímej si jich, uvolni tělo v lehu na zádech a zhluboka dýchej, sleduj jen nádech a výdech. Dej si vlažnou sprchu a nesleduj žádné dramatické filmy ani zprávy, buď jen v klidu sama se sebou. Můžeš si uvařit meduňku nebo dobromysl a vychutnat si jejich vůni, uklidní psychiku a budeš spát jako miminko.

Luna působí na srdce a krevní oběh, chceš svému srdci opravdu udělat radost? Měj se ráda a buď aktivní, pracuj, sportuj a neboj se tělo pořádně unavit. Láska k sobě je základním stavebním kamenem každé ženy, která ji předává dál, pokud se žena nemá ráda, hledá lásku ve svém okolí a očekává od ostatních, že její srdce naplní. Holky, to je velká chyba, s láskou musíme začít u sebe, až teprve potom může přijít z venku od ostatních. Nečekej, že tě bude partner milovat, pokud neumíš dát lásku sobě. Vyzkoušej to a zažiješ zázraky.

Co ještě můžeš?

– pečovat o vlasy
– na obličej nanést čistící pleťovou masku
– vytrhávat chloupky
– usmívat se a milovat sebe tak, jak bys chtěla, aby tě milovali ostatní

Co je lepší vynechat?

– stres, hádky, rozchody a odchody nejen z práce, ale také od svých blízkých

24. – 25. 1. – Panna

Luna putuje ve znamení Panny, zvláštní síla působí na trávicí orgány, slezinu a slinivku břišní. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Luna couvá, a proto je vhodné pustit se do očisty těla i domácnosti. Jak na to? Jestli máš citlivé zažívání, proplachuj střeva bylinkovým čajem, uvař si konvičku a popíjej během dne. Skvělý je řepík nebo heřmánek, udělej si jemnou masáž bříška a měj ráda nejen sebe, ale také své tělo. Pokud je tvé zažívání v pohodě, můžeš si dopřát, nač máš chuť, jen zkus omezit průmyslově zpracované potraviny, zaměř se na domácí nebo farmářské zdroje.

Co ještě můžeš?

– změnit účes, střih drží tvar mnohem déle než v jiné dny
– než si napustíš vanu, pořádně si vydrhni pokožku hrubou žínkou, odstraníš tak odumřelé buňky
– na obličej nanes čistící masku a tělo rozmazli kvalitním krémem

Co je lepší vynechat?

– v případě zdravotních problémů zapomeň na tučná, mastná a smažená jídla
– stres, hádky a vztek

26. – 27. – Váhy

Luna putuje ve znamení Váhy a její síla působí na oblast kyčlí, močového měchýře a ledvin. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

Konečně přichází úleva, můžeme se s lehkostí nadechnout a pocítíme opět radost ze života a lehkost bytí. Větrej, uklízej, natírej, lakuj, maluj a dělej vše, co je potřeba v domácnosti dokončit. Práce ti půjde od ruky. Nezapomínej však také na odpočinek, zapoj do úklidu nebo malování také ostatní členy rodiny. Dětem dovol uklidit skříně a zbavit se tak oblečení, které již nenosí, daruj také své kousky, které z nějakého důvodu schováváš roky a stejně je již nikdy na sebe nevezmeš, uděláš radost těm, kteří na tom nejsou tak dobře jako ty. Pravidelně nechávám jídlo nebo oblečení na lavičce v místech, kde se zdržují lidé bez domova, ještě se nestalo, že by taška nenašla šťastného majitele. Pokaždé pocítím velkou vděčnost a lásku za to, že mám domov, teplou vodu, záchod a jídlo, není to samozřejmostí a nemají to všichni.

Lunární čas se může nepatrně měnit od astrologických výpočtů, luna nás učí vnímat tělo jako celek a řídit se intuicí, mírná odchylka v časech nevadí a rozhodně není chybou. Sleduj své tělo, naslouchej mu a dozvíš se mnoho užitečných informací o sobě samotné.

Foto: Shutterstock.com

20.1.2019 6:00| autor: Sára

Další horoskopy


Anabela

Astrologie, Výklad karet, Výklad snů

Přeroste vaše přátelství v lásku? To, co se dozvím z vyložených karet vám detailně popíšu! Vaše Anabela na tel.: 234 497 008!

Jsem
PŘIPOJENA

Pavlína

Astrologie, Výklad snů

Přivolejte k sobě lásku díky silám vesmíru! Se mnou a s mou letitou praxí budete žít brzy šťastně ve dvou! Vaše Pavlína! Tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Rachel

Výklad karet, Astrologie, Práce s kyvadlem

Využijte mé 20leté praxe! Ptejte se na svou lásku, práci, finance či zdraví. Společně najdeme odpovědi na vše! Paní Rachel na tel.: 234 497 008

Jsem
PŘIPOJENA

Květa

Výklad karet, Práce s kyvadlem, Výklad snů

Závidíte svým přátelům šťastný vztah? Karty mi ukážou, kde potkáte lásku! Volejte mi na tel.: 234 497 008. Paní Květa!

Jsem
PŘIPOJENA

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist