Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Ruhpolding se loučí závody s hromadným startem. Nechybí Moravec s Krčmářem

Světový pohár v Ruhpoldingu uzavírají závody s hromadným startem. Na trať v Chiemgau Areně se vydá třicet biatlonistů a stejný počet žen, Češky však mezi nimi budou vinou špatných výkonů ve sprintu chybět. Reprezentace tak bude mít dvojnásobné zastoupení pouze mezi muži. Přímý přenos jejich závodu startuje ve 12:15, zápolení biatlonistek sledujte živě od 14:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Čtyři čeští biatlonisté v Ruhpoldingu, dva z nich v masáku. Ve sprintu jim to sice nestřílelo vůbec špatně, běh už ale tak silný pravda nebyl.

Do závodu s hromadným startem se tedy podívá Michal Krčmář. Ten byl ve čtvrtečním sprintu na 25. místě. Na vítěze ztratil 1:10,9 minuty. Závodit bude rovněž Ondřej Moravec. Manko měl ještě o devět sekund vyšší, dojel na 31. příčce.

Co se běhu týče, Krčmář disponoval až 40. časem, Moravec dokonce 58. "Necítil jsem se na lyžích úplně špatně, ale zase ani nijak špičkově. Myslím, že můj výkon neodpovídal umístění ve třetí desítce," hodnotil Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
V Chiemgau-Areně je mnoho malých kopečků, říká o trati kouč Bratli

Moravec se stále ještě tak trochu vzpamatovává z vánoční virózy, předtím ho zase trápily střevní potíže. Následky marodění byly znát už na jeho představení v Oberhofu. Kdyby se tam nemusela běžet štafeta, nejede ji. "Na trati je to pořád průměrné a moc nevím, co s tím," prohlásil.

"Říkal jsem naší masérce, že ještě tak dva závody a přestane mě to bavit," uvedl nejzkušenější člen současného mužského áčka. Osmé místo v páteční štafetě nicméně mohlo vlít čtyřiatřicetiletému závodníkovi krev do žil. 

Zlato bude obhajovat Nor Johannes Thingnes Bö, druhý byl před rokem Francouz Martin Fourcade a bronz bral jeho týmový kolega Antonin Guigonnat.

V loňské sezoně se mohla ze třetího místa v masáku v Ruhpoldingu radovat Veronika Vítková. Stejný cenný kov mimochodem brala ze stejného závodu i tři roky předtím.

Jenže poté, co ve sprintu skončila na 51. pozici, mohla tentokrát na zopakování skvělého výkonu z loňska česká jednička z Vrchlabí rychle zapomenout.

"Nevím, co jsem tam dělala. Když už se mi běhá líp na trati, tak dělám něco špatně na střelnici," posteskla si Vítková po absolvování třech trestných kol. V sobotu pak ve finiši štafety dojela po jednom dobíjení devátá.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Buď jak buď, Češky ve sprintu na body nedosáhly a v závodu s hromadným startem se zkrátka neukážou.

Loni zápolení opanovala Finka Kaisa Mäkäräinenová, stříbro brala Laura Dahlmeierová, která se v sobotu podílela na třetím místě pro německé štafetové kvarteto.

Světový pohár v biatlonu se v příštím týdnu přesune do italské Anterselvy. Od čtvrtka budou na programu sprinty, ty budou následovat stíhačky, druhý trimestr pak uzavřou opět závody s hromadným startem. Přímé přenosy a podrobné zpravodajství ze SP sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články