Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Kvitová přehrála Anisimovovou a za hodinu postoupila do čtvrtfinále, Berdych nestačil na Nadala

Petra Kvitová strávila na kurtu v osmifinále Australian Open jen 59 minut a po setech 6:2 a 6:1 rychle vyřadila sedmnáctiletou Američanku Amandu Anisimovovou. V dalším kole se utká s domácí Ashleigh Bartyovou, kterou porazila ve finále v Sydney na začátku roku. Končí naopak Tomáš Berdych, který podlehl Rafaelu Nadalovi 0:6, 1:6 a 6:7.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Kvitová do zápasu vstoupila ziskem podání Anisimovové a utkání dlouhému jen 59 minut dominovala. Nasázela 18 vítězných úderů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol. O jejím sebevědomí svědčí smeč, kterou ani nemusela hrát, jelikož míč padal do autu, přesto tvrdým úderem zvyšovala ve druhé sadě na 4:1.

"Začala jsem skvěle brejkem, díky tomu jsem se uvolnila a odehrála výborně celý zápas. Snažím se pokračovat ve výkonech ze Sydney a užívám si čas na kurtu," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu v rozhovoru cestou do šaten.

Kvitová tak oplatila Anisimovové porážku z loňského Indian Wells. "Hrála jsem o moc lépe než tehdy, i když je vždy těžké nastupovat jako favoritka," dodala. V grandslamovém čtvrtfinále je poprvé od US Open 2017. "Je skvělé, že se mi to zase povedlo. Chvilku mi to trvalo. A vůbec si nestěžuju," smála se Kvitová.

Na Australian Open si zahrála čtvrtfinále poprvé v roce 2011 a naposledy o rok později, kdy došla ještě o kolo dále. O to se pokusí v úterý proti domácí Ashleigh Bartyové, kterou po velké bitvě porazila před Australian Open ve finále v Sydney. "Tady to bude jiné, ale bude to zajímavý duel. Těším se," řekla česká tenistka.

Berdychovi na rozdíl od Kvitové úvod nevyšel. Sice měl v první hře brejkbol, ale neuspěl a prohrál devět gemů po sobě. Snížil až na 0:6, 1:6 a obecenstvo na centrkurtu ho odměnilo potleskem, on se usmál, ale v druhé sadě víc her nezískal.

Až třetí set přinesl vyrovnaný boj. Berdych odvrátil několik brejkbolů a za stavu 6:5 měl při Nadalově podání setbol, jenže Španěl ho rázně odvrátil forhendem. Ve zkrácené hře vedl Berdych 4:3, ale pak prohrál čtyři výměny a v turnaji skončil.

"Rafa hrál výborně. První dva sety jsem to byl já před šesti měsíci a až ve třetím setu jsem na kurtu něco ukázal. To bylo dobré," prohlásil Berdych, který se letos vrátil na kurty po šestiměsíční pauze zaviněné problémy se zády.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne:

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Nadal (2-Šp.) - Berdych (ČR) 6:0, 6:1, 7:6 (7:4), Tiafoe (USA) - Dimitrov (20-Bulh.) 7:5, 7:6 (8:6), 6:7 (1:7), 7:5.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Kvitová (8-ČR) - Anisimovová (USA) 6:2, 6:1. Collinsová (USA) - Kerberová (2-Něm.) 6:0, 6:2, Bartyová (15-Austr.) - Šarapovová (30-Rus.) 4:6, 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 3. kolo: Strýcová, Vondroušová (ČR) - Hibinová, Krawczyková (Jap./USA) 6:2, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo: Krejčíková, Ram (3-ČR/USA) - Bacsinszká, Mahut (Švýc./Fr.) 1:6, 6:2, 10:6.

Junioři: Dvouhra - 1. kolo: Lehečka (ČR) - Lerby (Niz.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Forejtek, Svrčina (3-ČR) - Kodat, Ström (USA/Švéd.) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články