Mezinárodní atletický mítink v Otrokovicích představí zajímavé sportovce

OTROKOVICE - METAL-PS - mezinárodní atletický mítink mládeže a dospělých Otrokovice 2019 se uskuteční v Městské sportovní hale ve středu 30. ledna 2019. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Po roční odmlce se do zrekonstruované Městské sportovní haly vrací světová atletika. Tradičně se v dopoledních hodinách uskuteční přebory škol, hlavní odpolední program pak zahájí přípravky, na které naváže mítink s čistě skokanskou skladbou disciplín (skok vysoký, skok daleký, trojskok, skok o tyči). Akce nabídne spojení mládežnické a vrcholové atletiky, děti tak přímo v akci uvidí reprezentanty nejen ČR, ale dalších zemí, z nichž některé uvidíme v Otrokovicích poprvé.

Hvězdami mítinku budou rumunský trojskokan Marian Opera, medailista z OH a MS, česká skokanka o tyči Amálie Švábíková, juniorská mistryně světa, kterou doplní mj. Romana Maláčová a Justina Smietanka. Ve výšce se můžeme těšit mimo jiné na Jamala Wilsona z Baham, Priscillu Frederick z Antiguy, Nauraje Randhawu z Malajsije, v dálce se představí Jessie Gaines z USA, spolu s ukrajinkami Tatianou Holovchuk a Oleksandrou Levchenko.

Se souhlasem rodiny a mateřského klubu nedávno zesnulého pana Josefa Sečkáře, managera, trenéra a skvělého kamaráda, bude soutěž v trojskoku při letošním mítinku vypsána jako I ročník Memoriálu Josefa Sečkáře.

„Je nám velkou ctí vzdát tímto způsobem hold člověku, který byl dlouhá léta duší brněnské i české atletiky a se svými závodnicemi dosáhl mnoha skvělých úspěchů,“ řekl za pořadatele akce Michal Petřík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x