Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Portovi skvělý finiš nestačil. Titul na Tour Down Under obhájil Impey

Vítězství v šesté a závěrečné etapě Richiemu Portovi nepřineslo celkový triumf v Austrálii. Na Tour Down Under slavil Jihoafričan Daryl Impey, kterému stačilo třetí místo při výjezdu na vrchol Willunga Hill. Dosavadní lídr Novozélanďan Patrick Bevin ztratil na nejlepší skoro šest minut.

Daryl Impey slaví titul na Tour Down Under 2019
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Bevin vstupoval do závěrečné etapy s náskokem sedmi sekund na Impeye, jenže následky sobotního pádu se projevily a 25 km před cílem začal výrazně ztrácet. Člen týmu Mitchelton-Scott Impey dojel na vrchol Willunga Hill těsně za domácím favoritem Richiem Portem po boku Wouta Poelse z Nizozemska.

Triumf na Tour Down Under obhájil Impey jako první jezdec v jednadvacetileté historii závodu. Porte obsadil druhé místo už počtvrté, tentokrát ztratil v konečném pořadí 13 sekund. "Pro jezdce, jako jsem já, je tady těžké celkově vyhrát, protože je jenom jeden dojezd na kopec," řekl australský vrchař poté, co etapu s cílem na Willunga Hill ovládl již pošesté v řadě. Ale opět mu to nestačilo.

Výsledky cyklistického etapového závodu Tour Down Under:

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - závěrečná 6. etapa (151,5 km): 1. Porte (Austr./Trek-Segafredo) 3:30:14, 2. Poels (Niz./Sky), 3. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) oba stejný čas, 4. Dennis (Austr./Bahrajn Merida) -3, 5. L. L. Sánchez (Šp./Astana) -6, 6. Hamilton (Austr./Sunweb) -10.

Konečné pořadí: 1. Impey 20:30:42, 2. Porte -13, 3. Poels -17, 4. L. L. Sánchez -19, 5. Dennis -26, 6. Hamilton -33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články