Česko zasáhnou extrémní mrazy! Bude až -30 stupňů!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

20. ledna 2019 11:22 | Aktualizováno: 21. ledna 2019 6:32

Tento týden zasáhnou Česko velmi silné mrazy, při nichž teploty spadnou hluboko pod nulu. Prakticky každý den se budou noční teploty pohybovat na většině území zhruba kolem -10 stupňů, přičemž nejníže podle meteorologů spadnou v úterý. Už v noci na sobotu ale naměřili meteorologové na některých místech -32 stupňů a je pravděpodobné, že během týdne spadnou teploty místy ještě níže.

Teploty se budou pohybovat velmi nízko už v neděli, kdy bude zataženo až oblačno a místy se objeví slabé sněžení, zejména v jihozápadní polovině území. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -4 až 0 °C. 

V pondělí bude skoro jasno až polojasno, ojediněle se slabým sněžením. Nejnižší noční teploty klesnou na -5 až -9 °C, při vyjasnění a sněhové pokrývce až na -12 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží kolem -3 až +1 °C.

V úterý bude skoro jasno až polojasno a během odpoledne a večera dojde k přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou velmi hluboko, a to na -6 až -10 °C, při sněhové pokrývce až na -15 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -4 až 0 °C. 

O něco menší zima bude panovat ve středu, kdy meteorologové očekávají zataženo až oblačno, přechodně místy polojasno a místy občasné sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce až na -10 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží na -4 až 0 °C.

Na konci týdne a o víkendu bude zataženo až oblačno, místy se objeví občasné sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na -7 až -11 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem postupně -5 až -1 °C.

Témata: Počasí mráz