Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pobyt na dvorci si užívám, řekla šťastná Kvitová. Nyní ji čeká Australanka Bartyová

V Austrálii bude ve čtvrtfinále tamního grandslamu poprvé po sedmi letech. Petra Kvitová si užívá současnou formu a po titulu na turnaji v Sydney je v Melbourne už mezi nejlepší osmičkou. Na potenciální triumf zatím ale nemyslí.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

"Od začátku turnaje hraju, co potřebuju. Výborně podávám a dobře se pohybuju. Někdy bývám nervózní, jsem zatažená a nic nefunguje, ale tentokrát se cítím dobře. Opravdu si pobyt na dvorci užívám, proto mi to asi jde," řekla Kvitová.

Letos na Australian Open ve čtyřech zápasech neztratila ani set a soupeřky jasně přehrává. V osmifinále nedala šanci Američance Amandě Anisimovové.

V Austrálii si tak zahraje čtvrtfinále po sedmi letech a na grandslamu poprvé od předloňského US Open. "Když počítám roky, tak už je to dávno, co jsem byla takhle daleko. Někdy se čekání vyplácí. Jsem rozhodně šťastná," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová prohrála s Anisimovovou jen tři hry a v Melbourne postoupila do čtvrtfinále

V souboji o postup do semifinále Kvitovou čeká domácí Ashleigh Bartyová. Obě se potkaly před Australian Open ve finále v Sydney a Kvitová vydřela titul. "Teď to nebude finále, ale zase velký boj a zábava," řekla osmá nasazená a věděla, že soupeřka bude mít velkou podporu publika. "Jako v Sydney, na to jsem zvyklá."

Kvitová už má z Wimbledonu dva grandslamové tituly, na ostatních turnajích velké čtyřky ale zatím neuspěla. Nyní je poněkolikáté v situaci, kdy je považována za jednu z adeptek na titul. "Chci hrát každý zápas na sto procent a uvidíme, co se stane. Chci si tenis užívat, což mi zatím jde moc pěkně," uvedla. "Jsem ve čtvrtfinále, ale vím, jak je těžké grandslam vyhrát. Nepřemýšlím o tom," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články