Lidé novou kartičku mohou přidat do své sbírky, z druhé strany najdou modlitbu. „Nemá jen propagační účel. Když se bavím s lidmi, některé pohled na obrázek uklidňuje,“ zmínil brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Do brazilského Ria přenesl příchozí ples hotelu International. Krev rozproudily exotické tanečnice, atmosféru zklidnila elegantní zpěvačka Emma Drobná.
Brno se proměnilo v Rio de Janeiro. Krev v žilách rozpálily brazilské rytmy

V minulých letech vydalo biskupství už karty s Pannou Marií Svatotomskou, Madonu z Veveří a Pannu Marii Vranovskou.

Právě do Křtin na Blanensku často směřují poutníci od Velikonoc až do října. Loni začal o tamní kostel a poutní areál pečovat znovu řád premonstrátů.

Kartička Panny Marie Křtinské.Zdroj: Repro: Deník/Michal HrabalVe spolupráci s rakouskou diecézí Sankt Pölten vydalo Biskupství brněnské také novou brožuru s přehledem poutních míst a církevních zajímavostí na obou stranách hranic. Publikace vyšla česky i německy. „Je mnoho památek na našem území, které neznají ani Rakušané, a to přitom stojí už mnoho staletí,“ pochvaloval si projekt Jakub Herburger z tiskového oddělení diecéze Sankt Pölten.

K propagaci pomáhá také web cirkevnituristika.cz, který za rok navštíví kolem půl milionu návštěvníků.

Biskupství připravuje na jaro i kurz pro průvodce církevním cestovním ruchem. „Chceme jejich prostřednictvím turistům více přiblížit detaily jednotlivých míst,“ oznámil Cikrle.

Diecéze otevírá každoročně také jednotlivé fary pro ubytování. Na jihu Moravy už fungují čtyři. „Letos je nově otevřená fara v Lukově na Znojemsku. Lidé odtud mají blízko třeba do parku Podyjí,“ zmínil Cikrle.