Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Jihlavák Rittich překvapil svého autistického bratra. V Calgary mu zařídil setkání s oblíbeným maskotem

V současné době brankář Calgary a zároveň jihlavský rodák a odchovanec jihlavské Dukly David Rittich překvapil svého bratra Tomáše, který trpí autismem. V rámci návštěvy v Kanadě se Tomáš mohl setkat s oblíbeným členem organizace Flames – maskotem Harveym Houndem. Pro oba bratry i jejich rodiče Janu a Davida to byl zážitek plný emocí.

„Je nejspíš jedním z mých největších fandů, ale určitě je největším fanouškem Harveyho,“ vysvětluje brankář Plamenů a Jihlavák David Rittich.

PSALI JSMEProbil se do NHL, hrál na mistrovství světa. Jen ta Dukla mě mrzí, říká brankář David Rittich 

Vysněné setkání proběhlo v rámci návštěvy tréninku Calgary. Rodiče Davida Ritticha spolu s bratrem Tomášem jsou totiž aktuálně na dvoutýdenní dovolené v Kanadě. „Zbožňuje ho. Když se dívá na zápasy, vždycky hledá jeho. Nestará se tolik o mě, snaží se najít Harveyho,“ vysvětluje bývalý hokejista HC Dukla Jihlava.

Jihlavský rodák David Rittich jednoznačně prožívá svoji nejlepší sezónu v kariéře. V dresu Flames dostává čím dál tím více prostoru – odchytal už 28 utkání – a svými čísly (průměr 2,5 inkasovaných branek na zápas a 91,7% úspěšnost zákroků) se řadí mezi nejlepší ligové gólmany. 

V rozhovoru s novinářem kanadské televizní stanice Sportsnet Ericem Francisem se poté David vrací opět k Tomášově mentální indispozici. „Je šťastný, ale občas se u něj projeví ty rozdílné věci. Vyrůstal jsem s ním, takže vím, co se děje. Na to setkání jsem byl připravený a vím, co dělat.“

David Rittich dodává, že dvoutýdenní pobyt je všechny jako rodinu hodně semkl. „Bratra Tomáše miluji a jsem rád, že ho můžu vidět takhle šťastného – setkat se Harveym byl jeho sen. Chtěl jsem ho překvapit,“ dodává David Rittich s tím, že maskot Plamenů navštívil Tomáše i během zápasu.

Foto | Zdroj hokej.cz, twitter

Štítky David Rittich, bratr, Calgary, maskot, Calgary Flames, FK Dukla Praha, Kanada, Mistrovství světa ve fotbale, National Hockey League, HC Dukla Jihlava, Eric Francis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihlavák Rittich překvapil svého autistického bratra. V Calgary mu zařídil setkání s oblíbeným maskotem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.