Mapy od Googlu vás nyní upozorní na rychlostní limit i přítomnost radarů

10
Mapy od Googlu vás nyní upozorní na rychlostní limit i přítomnost radarů
  • Navigace zobrazí ikonku, která upozorní na přítomnost rychlostního radaru
  • Google začal s testováním této funkce již v roce 2016 v San Franciscu a Rio de Janeiru

Pokud jste až doposud patřili mezi uživatele, kteří dávají přednost navigační aplikaci Waze před Google Mapami (přestože i Waze patří od roku 2013 Googlu) čistě kvůli tomu, že Waze nabízí užitečnou funkci upozornění na rychlostní limity a umístění radarů, zpozorněte.

Aktualizované Google Mapy vám nově budou ukazovat rychlostní limity, tedy nejvyšší povolenou rychlost v místě, kterým projíždíte. Zároveň zobrazí ikonku, která vás upozorní na přítomnost rychlostního radaru. Tato zbrusu nová funkce je v současnosti zpřístupněna uživatelům v Dánsku, Velké Británii a USA. Upozornění na rychlostní radary bude zpočátku dostupné v Austrálii, Brazílii, Kanadě, Indii, Indonésii, Mexiku, Rusku, Velké Británii a pochopitelně v USA.

Google začal s testováním této funkce již v roce 2016. Zpočátku však byla zpřístupněna pouze na dvou místech – San Franciscu a Rio de Janeiro. Nová funkce může přijít vhod řidičům, kteří mají problém s překračováním rychlosti a zároveň se Google Mapy přiblíží populárním navigacím Waze a Garmin, které touto užitečnou funkcí disponují již dlouho.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Rychlostní limity mi to ukazuje už několik let.
Bukaj
U nas lze pouzit Velociraptor. Ten zobrazi limit pres google mapy.
Mio
Im to teda trvá. Navigácie majú zobrazenie rýchlostných limitov už od nepamäti a Google to do Máp nebol schopný implementovať ani po odkúpení Waze, ktorý má tie limity snáď najaktuálnejšie.
David Zid
David Zid
Google Mapy se od Waze docela dost liší i když to na první pohled není vidět. Waze je čistě navigační aplikace, navíc hodně přeplácaná protože cokoliv na cestě (nehoda, radar, práce na silnici, ostatní Waze řidiči) vizualizuje barevně i pomocí ikonek. Google Mapy oproti tomu slouží i jako seznam podniků, obsahují informace o hromadné dopravě apod. A design mají hodně minimalistický, mně osobně např. v Android Auto vyhovuje vzhled Google Map víc, ale používám Waze, který zase lépe naviguje a má více informací jako právě ty radary. Doufám, že to bude brzy dostupné i u nás :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze