Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Agresivní opilec a psychopat. V takové roli uvidíte ve filmu Cena za štěstí herce Jaroslava Plesla. "Zrovna jsem si z toho dělal před premiérou legraci, když jsem se díval při představování filmu na diváky a říkal jsem, že všichni tihle lidi mě budou za hodinu a půl nenávidět," svěřil herec.

"Ale doufám, že všichni pochopí, že jde jen o roli. Ta postava je opravdu nejzápornější a s režisérkou Olgou Dabrowskou jsme se tím opravdu hodně zabývali. Od natáčení uplynuly dva roky a scházeli jsme se ještě půl roku předtím, a nadchla mě, protože to měla opravdu dokonale nastudované i z vědeckého a lékařského hlediska," vysvětloval a v našem videu se o přípravě na roli dozvíte ještě víc.

O úplně nejzápornější roli v jeho herecké kariéře ale prý nešlo. "Mám stupínek zápornosti hodně vysoko, protože jsem kdysi točil pro německou televizi ZDF roli mladého Adolfa Hitlera. Takže už nemám kam výš jít," smál se.

Plesla bychom mohli podezřívat, že si kvůli tomu, aby ho diváci, kteří ho v kině uvidí, přece jen za roli nekamenovali, nechal narůst vousy, protože ve filmu je hladce oholený. Tak to ale prý není. "To opravdu ne. Je to dočasné, velmi brzy začínám točit seriál pro Českou televizi s Jaroslavem Brabcem a je to dobovka z roku 1921, takže tohle je polotovar, ze kterého mi vyholí vousky, které se budou voskovat ještě nahoru," prozradil.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám