Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pardubice vyhrály po sedmi zápasech, vysokou porážku si odnesla Olomouc

Dynamo se dočkalo teprve druhé výhry z posledních 22 zápasů ve 37. kole. Východočeši jasně přehráli Olomouc 6:2 a na domácím ledě se radovali poprvé od 7. října. Dvakrát se prosadil v přesilové hře Marek Hovorka, další početní výhodu využil Ihnačák. V dresu Hanáků si připsal dva body za gól a nahrávku Jan Knotek.

Hokejisté Pardubic se radují
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Bylo to hlavně o přesilovkách. Tři ze čtyř gólů jsme dali v početní výhodě a pak jsme byli v laufu. Dovolili jsme si věci, které nám doteď nevycházely, protože jsme byli v křeči. Teď to bylo jiné, góly navíc padaly po hezkých akcích," uvedl Hovorka.

Dynamo začalo zápas s útočnou chutí a v sedmé minutě se při přesilovce dostalo do vedení, když brankáře Lukáše ranou od mantinelu prostřelil Ihnačák. První třetina jinak moc šancí nepřinesla. Pardubice byly střelecky aktivnější, ale do velkých příležitostí je hostující obrana nepouštěla. Olomouc se rozjížděla hodně pomalu a pořádně zapnula až po přestávce.

V úvodu druhé části si Hanáci vynutili solidní tlak a v největší šanci Knotkova teč jen těsně minula branku. V kritické chvíli si ale pardubičtí trenéři vzali oddechový čas a tlak soupeře otupili. Navíc v 25. minutě si na Poulíčkův pas od zadního mantinelu najel Cardwell a zvýšil na 2:0. Také Olomouc si pomohla využitou přesilovkou a v polovině zápasu Knotek se štěstím procedil kotouč za Kloučka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Pardubice oproti minulým zápasům dokázaly s protivníkem nadále držet krok a další velkou šanci Lukáš zneškodnil unikajícímu Machalovi. Domácí hráči se také výrazně zlepšili v přesilovkách, ve kterých byli o poznání nebezpečnější. Ve 38. minutě po pěkné kombinaci Hovorka prostřelil bezmocného Lukáše potřetí.

"Do utkání jsme velice špatně vstoupili a pak se to s námi táhlo víceméně celý zápas. Měli jsme jen pár záblesků kvalitní hry a možností ohrožení domácí branky. Nic se nám nedařilo. Inkasovali jsme v přesilovkách soupeře i při hře pět na pět, takže všechno špatně," uvedl trenér hostů Zdeněk Moták.

Podobný scénář se opakoval i ve 43. minutě, kdy Hovorka tentokrát pálil z mezikruží a na druhý pokus dostal kotouč do sítě. Za pouhých 23 vteřin se před brankou nejlépe zorientoval Perret a Dynamo vedlo už 5:1. Pohodu domácích nepoznamenalo ani snížení Jergla, který na zadní tyči doklepl hezkou přihrávku od Knotka.

Za další dvě střídání totiž po Perretově přihrávce vstřelil svou první branku v pardubickém dresu Horký a bylo to znovu o čtyři góly. Snaha Olomouce poté postupně opadala a Dynamo v poklidu "dokráčelo" k prvnímu vítězství v roce 2019. Obrovskou šanci navíc v oslabení zahodil Poulíček, přesto Pardubice vůbec poprvé v sezoně vyhrály o čtyři branky.

37. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Ihnacak (Mandát, Eklund), 25. Cardwell (Poulíček, Děrvuk), 38. Hovorka (Marosz, Rolinek), 43. Hovorka (Ihnacak, Marosz), 43. Perret (Horký), 51. Horký (Perret) - 30. J. Knotek (Ostřížek, Jaroměřský), 50. Jergl (J. Knotek). Rozhodčí: Kubičík, M. Sýkora - Malý, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:1. Diváci: 5614.

Pardubice: M. Klouček - Eklund, Budík, J. Mikuš, Schaus, Děrvuk, Cardwell, Porseland - Hovorka, Marosz, Rolinek - Machala, Ihnacak, Poulíček - Horký, Mandát, Perret - Koffer, Dušek, Machač. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Kolouch, Handl - Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěl bych především hráčům poděkovat za to, že vyplnili, co jsme si řekli, a pokračovali v solidním výkonu, který jsme předvedli první dvě třetiny proti Třinci. Jsem přesvědčený o tom, že jsme jakékoliv vítězství nutně potřebovali. Doufám, že hráči budou i nadále věřit tomu, co děláme. Že jejich sebevědomí půjde nahoru a že nezůstaneme na dlouhou dobu jen u jednoho vítězství."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Do utkání jsme velice špatně vstoupili a pak se to s námi táhlo víceméně celý zápas. Měli jsme jen pár záblesků kvalitní hry a možností ohrožení domácí branky. Nic se nám nedařilo. Inkasovali jsme v přesilovkách soupeře i při hře pět na pět, takže všechno špatně. Musím říci, že domácí hráli velice dobře a zaslouží si gratulaci."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články