Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberecký brankář Will po výhře v Brně: Vůbec mi ztráta nuly nevadí

Liberec na brněnskou Kometu v letošní sezoně umí a potvrdil to i v nedělním klání. Jen půlminuta chyběla brankářské jedničce hostí Romanu Willovi, aby si udržel čistý štít, překonal ho však při hře bez brankáře nejlepší střelec extraligy Peter Mueller. Branka však nepřekazila radost Bílých Tygrů za výhru 2:1, kterou ukončili sérii dvou proher. Dle Willa byla největší devíza libereckých, že i přes prohry přijeli do Brna psychicky srovnaní.

Roman Will zasahuje
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Vůbec mi inkasovaný gól nevadí," řekl Will, který tak přišel o možnou čtvrtou nulu v sezoně. "Hrozně si vážím toho, že jsme uhráli tři body a vezeme je domů po výborně ubojovaném výkonu," dodal.

Liberec v pátek prohrál doma s Litvínovem, ale Tygři hodili neúspěch okamžitě za hlavu. "Jestli se chceme držet nahoře, tak tam není prostor pro tři prohry v řadě. Říká se, že dobrý tým dvakrát po sobě neprohrává, nám se to stalo. Dnes jsme ale odpověděli výhrou, čehož si hrozně ceníme," řekl Will.

Dnes proti němu stála plejáda velkých hráčů s mnoha zkušenostmi z NHL. "Tady to není nikdy jednoduché, Brno má výborné fanoušky, skvělou halu, atmosféru, výborný tým. Hraje se zde vždycky těžko. My jsme to ale vzali za správný konec. Už od rána jsme byli všichni soustředění, což z nás přímo sálalo. Byli jsme i sebevědomí, protože jsme výborný mančaft. Naší největší devízou bylo to, že jsme sem přijeli srovnaní," vzal to zeširoka Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

V zápase se gólman Liberce blýskl několikrát, ale asi nejdůležitější zákrok vytáhl v polovině zápasu, kdy vychytal při vlastním oslabení Muellera. "Těžko se hodnotí, který zákrok byl klíčový. Já jsem tam od toho, abych ty zákroky dělal. Dnes jsem klukům pomohl, jindy mi zase pomáhají oni. Je to o vzájemné důvěře, blokli mi řadu střel, dnes to byl týmový výkon," ocenil Will spoluhráče.

"Je to hra centimetrů, o tom to je," přiznal i trošku štěstí v tom, že Muellerova střela skončila na betonech, i když horní část branky byla zcela volná.

Kometa není úplně v optimální situaci, má ve svém středu řadu starších hráčů, ale podle Willa to na škodu vůbec není. V "energii" rozdíl mezi týmy nebyl. "Jsou draví, rychlí. Když se podíváte na soupisku, je to jedno velké jméno vedle druhého, jako u nás. Byl to souboj velkých týmů," upozornil Will.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články