Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool překonal klubový rekord, Solskjaer dál vítězí. Arsenal v derby porazil Chelsea

Liverpool otočil v 23. kole anglické ligy zápas proti Crystalu Palace a po výhře 4:3 vytvořili nový klubový rekord v domácí neporazitelnosti. Na Anfield Road neprohráli už 32 ligových zápasů. Útočník Mo Salah dvěma góly pokořil metu 50 gólů v Premier League. Arsenal v šlágru porazil čtvrtou Chelsea 2:0 a přiblížil se v tabulce ke svému soupeři na rozdíl tří bodů. Tottenham zvítězil v dalším londýnském derby na hřišti předposledního Fulhamu 2:1 gólem Harryho Winkse z 94. minuty.

Radost fotbalistů Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Phil Noble

Hráči Crystalu Palace nedávno obrali o body druhého největšího kandidáta na zisk titulu Manchester City a i v Liverpoolu se ujali vedení. Ve 34. minutě si naběhl z druhé vlny Townsend a překonal Alissona.

"Reds" otočili skóre po změně stran. Nejprve Salah nečekaným řešením překvapil veterána Speroniho v bráně a o chvíli později se trefil umístěnou střelou Firmino.

V 65. minutě hlavou vyrovnal Tomkinson, o deset minut později ale přidal po Speroniho chybě druhý zásah Salah. Egyptský útočník se šestnáctým gólem osamostatnil v čele tabulky střelců.

V závěru byl po druhé žluté kartě vyloučen Milner, přesto ještě jeden gól domácích přidal Mané. Crystal Palace už využil přesilovku jen ke snížení.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool si v přestřelce poradil s Crystal Palace

Do londýnského derby vstoupil o poznání lépe Arsenal. Koscielného hlavičku z 13. minuty ještě reflexivně ramenem vyrazil Arrizabalaga, o chvíli později už se ale prosadil střelou na přední tyč Lacazette.

Ve 39. minutě kapitán Arsenalu Koscielny už ve své další šanci nezaváhal a stal se prvním obráncem v historii klubu, který v Premier League vstřelil 20 gólů. Zároveň se trefil v každé ze svých devíti sezon na Ostrovech.

Ole Gunnar Solskjaer vyhrál jako první v historii úvodních šest ligových zápasů ve funkci trenéra Manchesteru United.

Při výhře 2:1 nad Brightonem otevřel skóre z penalty Paul Pogba, který osmou ligovou brankou vyrovnal svůj sezonní střelecký rekord.

Ve 42. minutě zvýšil po individuální akci a parádním zakončení Rashford, který oslavil 150. start v dresu "Rudých ďáblů". Brighton v druhém poločase už pouze snížil zásluhou Grosse.

Leroy Sané se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Carl Recine

Manchester City vyhrál na hřišti posledního Huddersfieldu 3:0. Po čtvrtém vítězství za sebou zaostávají obhájci titulu na druhém místě tabulky stále o čtyři body za Liverpoolem.

Je nám líto, video expirovalo.
City porazilo Huddersfield 3:0

Hosty poslal do vedení v 18. minutě brazilský obránce Danilo, jehož střelu ze střední vzdálenosti tečoval hlavou do vlastní brány stoper Schindler.

Favorit definitivně zlomil odpor soupeře slepenými góly před uplynutím hodiny hry. Nejprve zakončil přesný Saného centr z pravé strany hlavou Sterling a o dvě minuty později se po rychlé kombinaci prosadil Sané.

Úspěšná útočná trojice Sané, Agüero, Sterling v té sezoně v anglické lize nasázela už 28 branek, tedy skoro polovinu gólů celého týmu (62).

Huddersfield čeká na ligovou výhru už deset zápasů a z posledního místa ztrácí na nesestupové pozice deset bodů.

Radost fotbalistů Tottenhamu
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Tottenham od 17. minuty prohrával po vlastním gólu Llorenteho 0:1. Španělský útočník si nešťastně srazil míč do branky po rohovém kopu.

"Kohoutům" se podařilo vyrovnat po změně stran, kdy se prosadil hlavou počtvrté v sezoně Alli, jenž se v této statistice dělí o první příčku s Mitrovičem právě z Fulhamu.

Když už to vypadalo na první remízu Tottenhamu v sezoně, rozhodl v nastaveném čase hlavou Winks, který dal svou první branku v tomto ročníku Premier League.

Tottenham, který vyhrál venku pojedenácté v sezoně, navýšil na třetím místě náskok na Chelsea už na čtyři body. Fulham prohrál potřetí v řadě, naposledy zvítězil nad posledním Huddersfieldem na konci prosince.

Diogo Jota se raduje z branky
zdroj: Reuters autor: Craig Brough

Útočník Diogo Jota rozhodl hattrickem o vítězství Wolverhamptonu 4:3 nad Leicesterem a jako první hráč Wanderers od roku 1977 vstřelil tři branky v utkání nejvyšší anglické soutěže.

Oba góly "Vlků" v prvním poločase zařídil dvěma asistencemi záložník Moutinho. Ve čtvrté minutě našel centrem ve vápně Jotu, který předskočil bránícího Simpsona a nedal Schmeichelovi šanci.

Ve 12. minutě pak zkušený Portugalec poslal míč z rohového kopu přímo na hlavu skórujícího Bennetta.

"Liškám" se zranil klíčový stoper Maguire, přesto se dokázaly vrátit do utkání. Hned po přestávce se po rychlém brejku prosadil Gray a v 51. minutě srazil Barnesovu dělovku do vlastní sítě Coady.

Kapitán Wolverhamptonu si jako první hráč od roku 2012 vstřelil vlastní gól ve dvou po sobě jdoucích zápasech Premier League.

Bláznivý zápas pokračoval a domácí poslal znovu do vedení Jota, čtyři minuty před koncem ale opět vyrovnal kapitán Leicesteru Morgan. Ovšem poslední slovo měl ve třetí minutě nastavení znovu Jota.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:

Wolverhampton - Leicester 4:3 (4., 64. a 90.+3 Jota, 12. Bennett - 47. Gray, 51. vlastní Coady, 87. Morgan), Bournemouth - West Ham 2:0 (53. Wilson, 90.+1 King), Liverpool - Crystal Palace 4:3 (47. a 75. Salah, 53. Firmino, 90.+3 Mané - 34. Townsend, 65. Tomkins, 90.+5 Meyer), Manchester United - Brighton 2:1 (27. Pogba z pen., 42. Rashford - 72. Gross), Newcastle - Cardiff 3:0 (24. a 63. Schär, 90.+3 Pérez), Southampton - Everton 2:1 (50. Ward-Prowse, 64. vlastní Digne - 90.+1 Sigurdsson), Watford - Burnley 0:0, Arsenal - Chelsea 2:0 (14. Lacazette, 39. Koscielny), Huddersfield - Manchester City 0:3 (18. Danilo, 54. Sterling, 56. Sané), Fulham - Tottenham 1:2 (17. vlastní Llorente - 51. Alli, 90.+4 Winks).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články