POZORUHODNÉ PŘÍPADY "UFO" V SOVĚTSKÉM SVAZU - "PETROZAVODSKÝ FENOMÉN" (1)

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

21.01.2019 Ufo

Událost, o které budu psát v tomto materiálu prolomila jednou provždy mlčení sovětských médií o problematice „UFO“ a zaznamenala počátek nové fáze zkoumání tohoto fenoménu v podmínkách Sovětského svazu. Stalo se to v časných ranních hodinách 20. září 1977, kdy ohromné množství svědků spatřilo podivné světelné objekty poletovat po obloze nad rozsáhlými oblastmi severozápadního Ruska a Karelie. Více než 170 svědků bylo potvrzeno. Byli mezi nimi i policisté, personál vojenského námořnictva, odborníci z oblasti letectví, ale i mnoho jiných vědců s úžasem pozorovalo to, co později vešlo ve známost jako „Petrozavodský fenomén“.

Již 23. září 1977 zveřejnil ve svém vydání sovětský list „Socialističeskaja Industrija“ o tomto případu podrobnou zprávu. Současná oficiální verze tvrdí, že mnoho z těch podivných světel bylo vyprodukováno družicí „Kosmos 955“ a nosnou raketou „Vostok“, který byl vypuštěn z kosmodromu Pleseck ve 4.01 hodin ráno. Jenomže v tomto fenoménu se hraje mnohem vyšší hra, než jak by se dalo na první pohled očekávat.

Valentin Golts, aktivní člen „Ruské geografické společnosti“ si dal tu práci a shromáždil pozoruhodnou sbírku výroků jednoho z očitých svědků uvedeného fenoménu. Večer, několik hodin před událostmi v Petrozavodsku posádka jednoho z letounů směřovala do Rigy, když zpozorovala obrovský objekt diskového designu. G. Lazarev, který byl jeden z členů posádky letounu oznámil, že se objektem „UFO“ snažil komunikovat rádiem, ale nedostal žádnou odezvu, takže letadlo muselo manévrovat, aby se vyhnulo možné kolizi. V té době přímo na dálnici mezi Petrozavodskem a Leningradem přistál sférický/kulový objekt.

Útvar měřil v průměru asi 20 metrů. Zářil jasnou medovou barvou. Přistávací koridor „UFO“ vedl přes kopec na horizontu. Bylo patrné, že si objekt dává velký pozor na to, aby nedošlo k poškození borovic, které se nacházely ve vektoru tohoto klesajícího kulového útvaru. A.P. Novožilov z města Kurkivoki nacházející se na západním pobřeží jezera

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly