Domácnost

Nečekaný výdaj, na který nemáte peníze? Půjčky na cokoliv

Sbírání kytiček

Půjčit si peníze je dnes snadné. Informace o půjčkách jsou všude, kam se vydáte. Už nemusíte dokládat, na co si půjčujete, ručit, ani dokládat příjem a vlastně už ani nemusíte vyjít z domu. Jaké máte možnosti, potřebujete-li peníze ihned?

Potřebuji si půjčit, jak se jen vyznám ve všech těch informacích? Momentálně existuje spousta druhů půjček, která je poskytována velkým množstvím společností. Naštěstí žijeme v době internetu, a abyste se v informacích o půjčkách orientovali, existují srovnávače, jako je loando.cz, které všechny tyto informace obsahují a pravidelně aktualizují. 

Obecně se dá říci, že půjčku můžete dostat buď od bankovní společnosti, nebo od nebankovní společnosti. Půjčit si můžete buď formou úvěru, který je účelový nebo neúčelový, nebo formou zápůjčky. Existují však různé podmínky pro sjednání i parametry pro splácení, ať už se rozhodnete pro půjčku u jakékoliv finanční instituce, vždy by se mělo jednat o prověřeného poskytovatele. Banky vám většinou vyjdou vstříc, co se týče výše úroků i RPSN, ty bývají nižší, na druhé straně nebankovní společnosti vycházejí vstříc zákazníkům ve všech ostatních ohledech, ať už se jedná o rychlost, dostupnost i pohodlnost. 

Nečekané výdaje 

Ne všichni máme osobní zkušenost, ale stát se může naprosto cokoliv. Přijdete domů a zjistíte, že nefunguje lednička, nebo pračka, po cestě z práce se vám rozbije automobil, který je vaším jediným dopravím prostředkem a možností, jak se do práce dostat. Narozeniny, náhlé nemoci, pohřby v rodině a jiné nečekané události, které s sebou nesou i potřebný finanční obnos, který je ne vždy po ruce. Jak takovou situaci řešit a nekrást? Půjčit si… Pravděpodobně odpověď, která napadne většinu lidí. Samozřejmě, že vzít si půjčku je závažná věc, kterou je potřeba promyslet a dobře propočítat, ale jakmile se rozhodnete, že svou situaci budete řešit půjčkou u nějaké společnosti, máte několik možností. 

Nečekané výdaje jsou od slova nečekat, většinou je potřeba je řešit okamžitě. Pokud se rozhodnete půjčovat si peníze od banky, pravděpodobně budete čekat až 2 týdny na schválení žádosti a výplatu peněz od doby, kdy se do banky v jejich úřední hodiny budete schopni dopravit. Na druhé straně v případě, že si půjčíte u nebankovní společnosti, můžete mít peníze doma ještě ten den, schvalování probíhá rychle, stejně tak, jako výplata peněz, půjčky jsou dostupné a řešíte je z pohodlí domova, přes internet nebo telefon. 

Co je neúčelová půjčka

Pokud si půjčíte peníze, můžete si půjčit, jak už je zmíněno výše, buď za nějakým účelem, nebo neúčelově, což znamená, že poskytovateli nemusíte sdělovat, na co zapůjčené peníze použijete. V případě účelové půjčky musíte nejenom uvést účel, ale dokonce musíte společnosti doložit dokumentaci prokazující, že jste peníze opravdu využili na stanovený účel. 

Neúčelové půjčky jsou mikroúvěry, krátkodobé úvěry, spotřebitelské půjčky, on-line ůjčky, SMS půjčky, půjčky bez náhledu do registru, hotovostní půjčky. 

Účelové půjčky jsou hypotéky, úvěry ze stavebního spoření nebo třeba leasingy 

Velkou výhodou účelových půjček je jejich úrok, který je znatelně nižší, mají delší dobu splatnosti, tudíž výše splátky je snížena a poskytují se na vyšší částky. Jejich nevýhodou je to, že musíte dokládat, nač byly peníze opravdu vynaloženy, většinou musíte něčím ručit, nebo mít spolužadatele nebo ručitele. 

Proč si půjčit u nebankovní společnosti 

Nebankovních společností na českém trhu jsou desítky a ještě více je jejich produktů. Hlavní výhodou nebankovních společností je jejich přístup k zákazníkovi. Nejenom, že získat u nich půjčku je snadnější, ale také rychlejší a daleko pohodlnější. Požádat o půjčku můžete z pohodlí domova přes internet nebo telefonicky. Od snadného vyplnění žádosti trvajícího maximálně několik minut se během chvilky dozvíte, zda žádost byla, či nebyla schválena a v případě schválení máte peníze ještě ten den na účtu nebo doma v hotovosti, záleží na vás, jakou možnost si vyberete. Nebankovní společnosti pracují i víkendy, večery, svátky, lépe se s nimi komunikuje a jsou daleko přívětivější ke svým zákazníkům. 

Jak se ale vyznat v tolika nabídkách? Snadno. V době internetu existují i internetové srovnávače, které vám nejenom poskytnou informace o prověřených poskytovatelích úvěrů, ale také o jejich půjčkách, máte zde autentické zkušenosti jiných klientů, ale také za vás zhodnotí všechny půjčky. Zadáte si zde své parametry – kolik si chcete půjčit, na jak dlouho, jakou výši částky, cokoliv, co vás zajímá a poté se vám na přehledném výpisu zobrazí všechny pro vás vhodné půjčky. 

Jak si vybrat vhodnou půjčku a na co se zaměřit

Při nečekaném výdaji budete muset peníze pravděpodobně řešit okamžitě a nejrychlejší volbou jsou nebankovní instituce. Jak si vybrat tu nejvhodnější a na co se u výběru zaměřit? Rozhodně studujte a neskočte hned po první nabídce. Ať už se rozhodnete použít internetové srovnávače nebo ne, vždy si pečlivě propočítejte svůj rozpočet: 

• Sečtěte všechny příjmy 

• Sečtěte všechny výdaje 

• Odečtěte výdaje od příjmů 

Částka, která vám zbyde, je částka, se kterou můžete disponovat, dbejte na to, že si půjčíte takovou částku, kterou zvládnete měsíčně splácet. Nikdy si nepůjčujte zbytečně víc, než potřebujete. Při výběru půjčky se zaměřte minimálně na základní parametry: 

• Úroková sazba 

• RPSN 

• Doba splatnosti 

• Výše půjčky 

• Poplatky 

Získat půjčku u nebankovní společnosti je velice snadné, nemusíte dokládat svůj příjem, nemusíte dokládat haldy zbytečných dokumentů, ale vždy si řádně promyslete, jestli si půjčíte nebo ne a dbejte na to, ať zvládnete měsíčně splácet a nedostanete se do dluhové spirály.

KP
Foto: 

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků