Třinec: V budoucím sportovním centru na Nádražní ulici se intenzivně pracuje na interiérech

21.01.2019 7:34

Na ulici Nádražní v prostoru mezi polskou ZŠ Gustawa Przeczka a Jubilejní Masarykovou ZŠ v Třinci panuje čilý stavební ruch. S postupem prací na novém sportovním centru, které zde vzniká, se dnes v rámci velkého kontrolního dne seznámilo i vedení města v doprovodu zástupců zhotovitele, architekta, ředitelek obou škol a dalších zainteresovaných.

Třinec: V budoucím sportovním centru na Nádražní ulici se intenzivně pracuje na interiérech
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Nová hala má být podle předpokladů otevřena koncem května a bude sloužit nejen žákům obou sousedících škol. Kromě nich budou moci halu využít i jejich rodiče, sportovní kluby a širší veřejnost z celého Třince.

„Hrubá stavba je hotová, ocelová konstrukce je postavena, objekt je opláštěn a v současné době se soustřeďují práce dovnitř. Jsou hotovy betonové podlahy, rozvody topení, dokončují se elektrorozvody, pracuje se na protipožárním podhledu a v zázemí provádíme obklady a dlažby. Následně přijdou na řadu sádrokartonové podhledy a další intenzivní práce vedoucí k definitivnímu dokončení stavby. Až počasí dovolí, budeme ještě pracovat na exteriérech a dokončení komunikací,“ vyjmenoval stavbyvedoucí Pavel Baraník ze zhotovitelské firmy Hochtief CZ.

„Ne náhodou je na základním kameni haly vyryto motto Třinec dětem – Trzyniec dzieciom,“ podotkla primátorka Třince Věra Palkovská a dodala, že si cení soudržnosti a spolupráce mezi polskou a českou školou. „Kde se lidé umějí domluvit, tam se daří dobré věci a z výsledku společného snažení pak mají užitek všichni. Je důležité budovat dobré vztahy už od dětství a nový společný prostor může posunout spolupráci mezi oběma školami ještě na vyšší úroveň, “ dodala primátorka.

Školáci budou mít díky novým prostorám potřebné kvalitní a moderní zázemí nejen pro sportovní, ale i pro kulturně společenské aktivity. V nové budově budou mít žáci k dispozici kromě samotné tělocvičny také menší zrcadlový sál, který využijí například při rytmice nebo tanci. Projekt pamatuje i na učitele tělocviku, kteří zde budou mít své kabinety, a nezbytnou součástí budovy bude i sociální zařízení včetně sprch. Sportovní hala nabídne veškeré potřebné zázemí pro řadu sportů jako je volejbal, košíková, házená, badminton, florbal atd. Bude vybavena také elektronickou tabulí, teleskopickou tribunou, sportovním zařízením a ochrannými sítěmi.

Na novou tělocvičnu se už těší jak učitelé, tak žáci. „Máme velkou radost, že budeme mít takovou skvělou sportovní halu, kde budou moci děti rozvíjet svůj sportovní talent. A co víc, naše spolupráce s českou školou dostane jiný, širší, rozměr a už se těšíme na společné akce a hodiny tělocviku,“  dodala ředitelka ZŠ Gustawa Przeczka Anna Ježová. Jak ji doplnila ředitelka Jubilejní Masarykovy školy Darja Hoffmannová, obě školy se už na budoucím využití haly domlouvají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…