InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V kraji může vyrůst další věznice. Vězeňská služba má zájem o Všechov

TÁBOR - Vedení Vězeňské služby ČR se sešlo v minulých dnech s vedením Tábora. Schůzka potvrdila zájem Vězeňské služby o výstavbu nové věznice na Všechově. "Kdybychom nechtěli na Všechově stavět, tak tady nejsme," komentoval důvod návštěvy náměstek generálního ředitele vězeňské služby Simon Michailidis.

 

Schůzkou návštěvníci potvrdili svá vyjádření z předchozí doby. Pro stavbu věznice v Jižních Čechách je bývalé vojenské letiště na Všechově prioritní lokalitou. "Vězeňská služba se evidentně svého záměru využít bývalé letiště na Všechově nevzdává," uvedl k výsledkům jednání starosta Štěpán Pavlík. "Na radnici jsme zažili v minulém období tři návštěvy z vězeňské služby, ale nikdy nepadl konkrétní návrh. A to co do kapacity věznice, zda tam mají být muži či ženy, kde a kdy má stavba konkrétně vyrůst, jaké jsou návaznosti pro město a podobně. Tentokrát poprvé nám někdo za hodinu a půl svoji představu vysvětlil," řekl starosta.

Konkrétní návrh vězeňské služby v hrubých rysech zní, že by zde vznikla věznice výhradně pro muže. Kapacita je k diskusi. Nemusí jít o původně avizovaných 800 odsouzených, ale třeba o polovinu. Zástupci vězeňské služby nezastírají, že Všechov je výhodný, protože tu má stát pozemky. Jinde by byly náklady podstatně vyšší.

Vězeňská služba má zájem jen asi o 200 metrů bývalé přistávací plochy, zatímco celá má nyní 2,5 kilometru. Stavba věznice by měla jít napříč letištěm a budova by měla mít dvě křídla. Zatím ale nejde ani o architektonickou studii, jen o ideový záměr. "My jsme vězeňské službě tlumočili, jaká je v Táboře a okolí situace. Tedy více než sedm tisíc podpisů pod peticí proti věznici, nutnost změny územního plánu a nesouhlas radních i zastupitelů města. Vězeňská služba tyto problémy chápe, přesto se nevzdává. Všechno tedy bude záviset na příští vzájemné komunikaci," komentoval průběh jednání starosta Pavlík.

V nastávajících dnech a týdnech musí vedení města spolu s vedoucími odborů zjistit územní souvislosti a právní možnosti, jak může radnice reagovat. Náměstek Michailidis uvedl, že v žádném případě nechtějí postupovat silou a tlačit na pilu.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Lena 

    Reagovat

     

    Postavit, určitě postavit.

    Vloženo 21.1.2019 19:45:26

  • Jiří 

    Reagovat

     

    Za mne postaviut,jednoznačně.Jsou to pracovní místa a pak,využije se zatím nevyužitá plocha letiště.jednoznačně stavět

    Vloženo 21.1.2019 15:06:38

  • jiřina 

    Reagovat

     

    Největším problémem Všechova je doprava. Prochází tudy silnice první třídy a to jsou tisíce aut denně, někdy se ani nedá přejít na druhou stranu. Představa, že ještě za obcí vznikne dráha na testování aut, o které se také diskutovalo, je hrozná. To raději tu věznici.

    Vloženo 21.1.2019 10:43:01

  • Petr 

    Reagovat

     

    Postavit! Více pracovních míst. Obavy z kriminality jsou zbytečné

    Vloženo 21.1.2019 08:18:33

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Pro koho víc pracovních míst ? Věznice mají svoje prádelny, kuchyně apod... maximálně tak budou nakupovat z Domity rohlíky....

      Vloženo 22.1.2019 13:15:18

  • Jaroslav 

    Reagovat

     

    Osobně si myslím, že by si měla vězeňská služba postavit věznici někde v Praze a nebo jejím okolí. Mi tu již máme Temelín a to nám bohatě stačí. Myslím si, že by mněl pan náměstek Michailidis víc přemýšlet o tom, co udělat a zlepšit ve společnosti, aby nebylo tolik odsouzených a nemusela se hyzdit krajina v Jižních Čechách výstavbou věznice. Otázka zní, co to městu Tábor přinese.??? No a poslední připomínka. Ono je sedm tisíc podpisů proti výstavbě věznice na Všechově panu starostovi Pavlíkovi málo pro pochopení, že občani to nechtějí??? Proč vůbec jedná o takovém nesmyslu???

    Vloženo 21.1.2019 08:02:31

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Starosta jedná, protože se to mezi slušnými lidmi tak dělává. A za mne - postavit.

      Vloženo 21.1.2019 09:56:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace