Roztančené jeviště – souboj divadel

Roztančené jeviště – souboj divadel

Tisk

Roztancene 3Dne 17. ledna jsme byli pozvání na tiskovou konferenci s protagonisty II. ročníku soutěže Roztančené jeviště – souboj pražských divadel, která se konala ve Švandově divadle v Praze na Smíchově. Tereza Kostková nám představila taneční páry této soutěže v následujícím složení:

 


Adéla Gondíková a Martin Šimek, Berenika Kohoutová a Jakub Necpál, Ivana Chýlková a František Kopecký, Sara Sandeva a Adam Havel, Tereza Řípová s tanečním partnerem, Josef Polášek a Petra Stehnová, Miroslav Hrabě a Zuzana Šťastná, Vladimír Polívka a Dita Tuháčková.

Roztancene 4

Duchovním otcem a autorem tohoto projektu je Martin Šimek společně s Terezou Řípovou. Důležitými partnery akce jsou například Ateliér Šťastná – jenž navrhl a dodá taneční šaty pro ženy.

„Hrozně ráda trdluji asi jako každá ženská. Hudbu, zpěv, muzikály mám stejně ráda jako tanec, nijak to nerozlišuji….“ řekla při rozhovoru Adéla Gondíková naší produkci a magazínu Kultura21. ZDE

Roztancene 1

Novinkou pro tento rok jsou dva večery. Na veřejnou generálku ve Švandově divadle, kterou bude moderovat loňský vítěz David Gránský, se můžete těšit 14. března 2019 od 19.00 hodin a finále proběhne15. března 2019 od 19.00 hodin, kdy se průvodního slova ujmou Tereza Kostková a Libor Bouček. V porotě zasedne mimo jiné i Marta Kubišová.

Roztancene 5

Roztančené jeviště – souboj divadel
„V rytmu svobody 1989-2019“ II. ročník

Výňatek z tiskové zprávy:
Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb když herci tančí. Po tamním úspěchu proběhl na sklonku minulého roku třetí ročník v Mladé Boleslavi. V Loňském roce se dvojice tanečníků rozhodla připravit podobný koncept i pro Prahu, Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha. V březnu 2018 v prvním finále vyhrál David Gránský. Letos se uskuteční v Praze již druhý ročník, jehož finále proběhne 15. 3. 2019. Veřejná generálka proběhne 14. 3. 2019.

V pražském klání se do projektu nezapojí jen jediné divadlo, ale rovnou osm pražských scén. Mezi zúčastněná divadla patří: Divadlo Palace, Stuido DVA divadlo, Činoherní klub, divadlo Na Fidlovačce, divadlo Radka Brzobohatého, divadlo V Rytířské, Dejvické divadlo, divadlo Na Zábradlí. Každé z výše jmenovaných divadel vysílá do tanečního souboje jednoho herce či herečku. Projekt je pořádán ve spolupráci se Švandovým divadlem na Smíchově, kde také proběhne v sobotu 15. března 2019 finálový večer. Generálka pro veřejnost proběhne o den dříve, tedy 14. března 2019.

Každý ze soutěžících herců a hereček ve finále předvede jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které pak po boku profesionálních tanečníků natrénují.
www.facebook.com/RoztanceneDivadlo/ 

Foto: Roman Šebek

www.baseprodukce.cz

 



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Arogance u mého focení nemá žádnou šanci

Spingl 200Davida Spingla (29) uchvátilo focení již při studiu na střední škole. Se svými kolegy se spolupodílí na projektu „Proč ne...?“, ve kterém fotí zajímavé tváře neznámých lidí na ulici. Tématem jeho nynějšího focení je „street swag“. Čím ho modelka zauj...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Anatomie lidské destruktivity: Můžeme ovlivnit její podstatu a následky?

anatomie destruktivityVynikající kniha sociologa Ericha Fromma Anatomie lidské destruktivity je velmi nadčasová. I když ji napsal před desítkami let, stále je, a vždy bude, aktuální. Pojednává totiž o kořenech lidské ag...


Literatura

Vydejte se na výlet za šiframi

vylety za siframi200Vydavatelství CPress vydalo netradičního turistického průvodce nazvaného Výlety za šiframi tentokrát zaměřeného na Prahu a Středočeský kraj.

 

 

Divadlo

Koně se také střílejí – zlínské divadlo představí taneční maraton na život a na smrt

Kone se take strileji Plakat 200Šest hereckých párů tančících na jevišti Velkého sálu za doprovodu živé kapely. Nekonečný taneční maraton, při kterém by člověk vypustil duši. Ale právě tento tanec možná pomůže přežít čas hospodářské krize. ...

Film

Captain America: Občanská válka je nabitý akcí od začátku do konce

Kažcaptain america 200dý nový film s nálepkou Marvel je očekáván s obrovským napětím a touhou. Nejinak tomu bylo i u dalšího pokračování Kapitána Ameriky s názvem Občanská válka. A tentokrát se máte opravdu na co těšit.

...