Zahrajte si o příběh pro děti s detektivní zápletkou

sally-jones-a-dopis-od-mrtveho-perex
Vydejte se spolu s neohroženou gorilou Sally na cestu kolem světa. Zažijete během ní nejen mnoho dobrodružství, ale i notnou dávku nebezpečí při záchraně kapitána. A věřte, že se budete muset postavit opravdu nebezpečným protivníkům.

Sally proti mocným protivníkům

Vydejte se na dobrodružnou cestu kolem světa s neohroženou gorilou Sally, která vás zavede z lisabonského přístavu přes světová moře až na dvůr indického mahárádži. Poté, co je Sally společně s kapitánem jejich lodi vlákána do pasti, musí bojovat o holý život. Kapitán je odsouzen za vraždu, kterou nespáchal, a tak se ho Sally snaží za každou cenu zachránit. Jenže tentokrát má proti sobě opravdu mocné nepřátele. Uspěje?

 

Sally Jones a dopis od mrtvého

Autor: Jakob Wegelius

Vydalo: nakladatelství Albatros
Překlad: Helena Stiessová
Počet stran: 484
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-000-5207-6

Přečtěte si více o knize Sally Jones a dopis od mrtvého, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Albatros patřící pod společnost Albatros Media. Nezapomeňte si také stáhnout a přečíst ukázku.

Albatros_Albatros-Media

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku v roce 1949 specializuje na kvalitní původní i překladovou literaturu pro děti. Dnes je součástí společnosti Albatros Media a. s. Za dobu své existence vydalo přes 10 tisíc titulů.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy.

 

Ukázka z knihy

sally-jones-a-dopis-od-mrtveho-ukazkaNestačila jsem se rozmyslet. Dveře lokálu se rozlétly. Senhor Baptista nesl přepravku plnou prázdných sklenic a pohvizdoval si. Zabouchl dveře nohou. Vtom mě spatřil a nadskočil, až se sklenice málem rozletěly na střepy.
„Sally Jones,“ vydechl a zalapal po dechu. „Pane na nebi, tys mě vyděsila!“
Odložil si přepravku a několikrát se nadechl, aby se vzpamatoval. Pak vyhrkl:
„Co tu děláš? Chci říct… neměl se tě někdo ujmout?“
Nerozuměla jsem, co tím myslí.
„Šéfíka přece zatkli pro vraždu!“ pokračoval senhor Baptista. „Bylas u toho, když se to stalo?“
Cítila jsem, jak mi zdřevěněly nohy a tělem mi projel mráz.
Šéfíka zatkli. Pro vraždu.
„Je to pravda… co píšou v novinách?“ zeptal se mě senhor Baptista. „Že prý toho Morra zabil a hodil ho do vody?“ Zírala jsem na něj a zavrtěla jsem hlavou. (str. 76)

 

O autorovi

Jakob Wegelius pochází ze Švédska. Vystudoval literaturu a filozofii. Knihy pro děti nejen píše, ale také si je sám ilustruje. Za své knihy již získal mnohá ocenění, jak ve Švédsku, tak v zahraničí, například na knižním veletrhu ve Frankfurtu v roce 2017 prestižní německou cenu Deutschen Jugendliteraturpreis.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Sally Jones a dopis od mrtvého

Z lisabonského přístavu právě vyplouvá na svou dalekou cestu kolem světa námořní loď, na jejíž palubě je i neohrožená gorila Sally. Putují ke dvoru indického maharádži. Jenže během plavby jsou vlákáni do pasti, ze které Sally unikne jen díky svému důvtipu a notné dávce štěstí, které kapitánovi chybělo. Sally je odhodlaná kapitána zachránit za každou cenu. Podaří se jí to? To si přečtěte spolu s dětmi v příběhu, který jim ukáže, jak silné může být přátelství.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Albatros patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Sally Jones a dopis od mrtvého vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Sally Jones a dopis od mrtvého
probíhá od 22. ledna do 4. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o tři knihy pro děti Sally Jones a dopis od mrtvého

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSally Jones a dopis od mrtvého

Wegelius, Jakob

Albatros, 2018

Napsat komentář