Česko čekají celodenní mrazy, teploty budou klesat až k -15°C

21. 01. 2019
ǀ
POSLEDNÍ AKTUALIZACE 21.1.2019 10:49
ǀ
Lukáš

Českou republiku čekají v následujících dnech poměrně nízké teploty, ty budou v noci klesat až k -15°C, nad nulu teploty nevystoupí ani přes den. Oblačnosti bude zpočátku týdne méně, od středy očekáváme sněhové srážky.

V úterý bude skorojasno ža polojasno, vyskytovat se však mohou z počátku dne mlhy či nízká oblačnost. Teploty v noci se budou v Čechách pohybovat do -10°C, na SV Moravy, v Jeseníkách, na Vysočině a také na horách bude chladněji. V mrazových kotlinách mohou teploty klesat pod -20°C. Přes den se budou teploty pohybovat od -4 do 0 °C. V Krkonoších a v Jeseníkách i nadále platí 3. stupeň lavinového nebezpečí.

Předpověď teplot pro úterní ráno

Ve středu očekáváme z počátku minimum oblačnosti, ta však bude přibývat postupem dne od jihovýchodu, místy očekáváme sněhové srážky. Teploty se budou před den pohybovat pod bodem mrazu, v noci se opět ochladí až k -10°C, na horách bude chladněji.

Ve středu očekáváme srážky hlavně na západě a východě území. 

Čtvrtek již přinese více oblačnosti, místy se budou vyskytovat srážky sněhové. Přes den i nadále očekáváme teploty pod bodem mrazu, v noci budou klesat od -3 až do -7 °C, na horách bude chladněji.

V dalších dnech očekáváme mírné oteplení, maximální teploty budou stoupat do 2°C, v noci však nadále očekáváme teploty pod bodem mrazu.

Mohlo by Vás zajímat

VYSVĚTLENÍ ǀ 7.12.2023

Oblačný útvar comma, o co se vlastně jedná?

SRÁŽKY,VÍTR,VYSVĚTLENÍ,VÝZKUM ǀ 29.9.2023

Jaké radarové polarimetrické veličiny používáme a k čemu nám slouží?

BOUŘKY,SRÁŽKY,VÍTR,VYSVĚTLENÍ,VÝZKUM ǀ 26.3.2023

Jak číst informace o radiálních rychlostech z meteorologických radarů?

AKTUÁLNĚ,BOUŘKY,FOTOGRAFIE,VYSVĚTLENÍ,VÝZKUM ǀ 26.2.2023

První letošní supercela se vyskytla na jižní Moravě