Kohout, Tygr, indián i duo z Hradce. Slováci nominovali na Kaufland Cup

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

21. ledna 2019, 15:35

Adam Bagar

Hlavní kouč Craig Ramsay a generální manažer Miroslav Šatan zveřejnili slovenskou nominaci na domácí Kaufland Cup, ten se ve dnech 7. až 9. února uskuteční v Bratislavě. Mezi 22 hráči nechybí ani pětice krajánků z Tipsport extraligy.

Mezi brankáři byl nominován olomoucký Branislav Konrád, v obraně figurují Peter Čerešňák z Plzně s Mislavem Rosandičem z Hradce Králové a v útoku jeho spoluhráč Matej Paulovič s Liborem Hudáčkem, jenž hájí barvy aktuálně druhých Bílých Tygrů.

Debut zažije Adam Liška ze Slovanu Bratislava, štáb slovenského národního týmu ukázal jak na mladší, tak i zkušenější hráče. „Budeme se snažit hrát co nejlépe a když hrajeme doma, tak turnaj vyhrát,“ uvedl Miroslav Šatan pro web hockeyslovakia.sk.

Ramsayho asistenty jsou Petrovický a Podkonický

Svěřenci trenéra Craiga Ramsayho, jemuž pomáhají Robert Petrovický a Andrej Podkonický, nejdřív poměří síly s Bělorusy a o dva dny později s Rusy. Do Bratislavy se mezistátní zápasy vracejí poprvé od dubna 2017, kdy Slováci před MS hráli s Finy.

Nominace Slovenska na Kaufland Cup (7. – 9. února 2019 v Bratislavě):

Brankáři:
Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky), Branislav Konrád (HC Olomouc, Česko).

Obránci:
Michal Čajkovský (Dynamo Moskva, KHL), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, Česko), Adam Drgoň (HKm Zvolen), Martin Fehérváry (HV 71, Švédsko), Martin Chovan (HC 07 Detva), Mário Grman (HC Slovan Bratislava, KHL), Mislav Rosandič (Mountfield HK, Česko), Michal Sersen (HC Slovan Bratislava, KHL).

Útočníci:
Samuel Buček (HK Nitra), Libor Hudáček (Bílí Tygři Liberec, Česko), Michal Chovan (HKm Zvolen), Milan Kytnár (HKM Zvolen), Patrik Lamper (HC Slovan Bratislava, KHL), Róbert Lantoši (HK Nitra), Adam Liška (HC Slovan Bratislava, KHL), Ladislav Nagy (HC Košice), Matej Paulovič (Mountfield HK, Česko), Radovan Puliš (HC 07 Detva), Matúš Sukel (HC Slovan Bratislava, KHL), Rastislav Špirko (HKM Zvolen).

Program Kaufland Cupu 2019

Čtvrtek 7. února:
18:00 Slovensko – Bělorusko

Pátek 8. února:
18:00 Rusko "B" – Bělorusko

Sobota 9. února:
16:00 Slovensko – Rusko "B"

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz