TV Barrandov vrátí Naše zprávy, zařadí je před půlnocí

pondělí, 21. ledna 2019, 16:25 Aktuality, TV MediaGuru

Televize Barrandov vrací do vysílání relaci Naše zprávy, vysílat ji ale bude až pozdě večer. Moderátorkou je Alex Mynářová.

Naše zprávy, foto: TV Barrandov

Naše zprávy, foto: TV Barrandov

Televize Barrandov vrátí do svého programu zpravodajskou relaci Naše zprávy. Informuje o tom web týdeníku Sedmička, který patří do portfolia skupiny Empresa Media stejně jako TV Barrandov. Pořad má moderovat Alex Mynářová, manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře.

Desetiminutová relace Naše zprávy se má vysílat každý všední den. V pondělí 21. ledna se má vysílat v čase 23:40, v úterý od 23:55 a i v dalších dnech je vysílání pořadu zařazeno před půlnocí. Umístění pořadu do času mimo prime-time naznačuje, že televizi nejde tolik o sledovanost jako spíš o to vyhovět výtkám Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a zařadit do svého programu zpravodajský pořad.

RRTV totiž upozornila TV Barrandov na porušování podmínek licence, pokud zpravodajský pořad vysílat nebude. TV Barrandov oponovala tím, že pravidelně vysílá pořad Moje zprávy (moderovaný J. Soukupem). Ten ale RRTV za zpravodajský nepovažuje.

Pořad Moje zprávy nadále zůstává v programovém schématu (i po návratu relace Naše zprávy) a ponechává si o mnoho příznivější vysílací čas od 20:05.

-mav-