Obrazy oživí jakoukoli místnost. Kam se jaké motivy hodí?

Rekonstruujete nebo stavíte úplně nový dům? Pak máte jistě myšlenky spojené především s různými stavebními činnostmi, materiálem a jinými záležitostmi. Jestliže se ale celý proces chýlí ke konci, nejspíše už budete řešit konečnou podobu interiéru. Ta je spojená mimo jiné i s doplňky a jinými osobitými prvky vztahujícími se k samotnému stylu bydlení. Základem oněch doplňků jsou bezesporu obrazy. Jejich výběr dnes není vůbec jednoduchý. Vždyť se jich na trhu nachází obrovská spousta! Volit jednotlivé motivy se vyplatí hlavně podle konkrétního pokoje, v němž bude konkrétní obraz umístěn. Právě proto se na mnohé alternativy, jež se nabízejí, podíváme mnohem podrobněji v tomto článku. Jaké obrazy na zeď lze tedy tradičně i méně tradičně volit?

Obraz na stěnu
Obraz na stěnu

Obývací pokoj v zajetí dávných i současných mistrů

Milujte klasické umění a obrazy v tradičním pojetí? Proč ne? Vždyť dávní mistři dokážou oslovit hned několik generací. Jen jde o to, jakou konkrétní malbu zvolit. Alternativ je vcelku hodně. My vám samozřejmě dáme nějaké tipy, které se vám mohou hodit. Vynikající volbou jsou především tradiční obrazy na plátně. Z těch nejznámějších motivů jmenujme kupříkladu Guernicu od Pabla Picassa. Tento skvostný obraz zachycuje bombardování stejnojmenné obce v roce 1937 nacisty. Jde prakticky o jeden z úplně nejznámějších světových obrazů, které kdy byly vůbec namalovány. Jinak není problém vybrat si i některá jiná slavná díla vyznačující se větším množstvím barev a poněkud jiným stylem. Poměrně známá jsou i díla Vincenta van Gogha. Nemusí se přitom jednat o hodně oblíbené a tradiční slunečnice. Tento autor namaloval i mnohé jiné obrazy zachycující nejrůznější přírodní motivy.

Koupelna s vůní moře

Milujete moře a všechno, co je sním spjaté? Pak nad ničím nepřemýšlejte a vytvořte si koupelnu přesně v tomto duchu. Vypadat mohou skvostně nejrůznější motivy. V jejich výčtu můžeme začít třeba jen s mořským pobřežím namalovaným na plátně a rozděleným na tři části. Ve větší koupelně bude takovýto triptych jedinečný. Jinak se také často využívá zobrazení tradičního majáku jako vděčného cíle všech plavidel a mořských dobrodruhů. A co třeba takové mušle a mořští živočichové. Hlavně děti ocení obraz na stěnu, který bude hodně barevný a na němž bude takovýchto mořských živočichů spousta.

Obrazy na zeď
Obrazy na zeď

Předsíň ve 3D provedení

Máte vcelku malou předsíň a rádi byste ji logicky poněkud opticky zvětšili? Pak se nebojte pořízení variací ve 3D. Když se takovýto obraz umístí mezi skříňky, rozhodně bude vypadat moc hezky. Především motivy krajiny s cestou stojí za to. Cesta jakoby pokračuje do neznáma a můžete si jen domýšlet, co vás na ní může čekat. Že by takovýto motiv nijak neinspiroval i návštěvu, nemusíte mít vůbec strach!

Vizualizace chutí a vůní v kuchyni

Ani kuchyně nemusí z hlediska poutavých motivů stát nijak opodál! Vždyť třeba takové detaily na kávová zrnka, případně na jakékoli jiné pokrmy mohou vypadat náramně. Do kuchyně se hodí i dekorace pojímající třeba pracovní prkénka, nože, šálky a jiné vybavení, bez kterého si tuto místnost vůbec nedokážeme představit. Co třeba zachycení nových krásných hrnců, z nichž uniká pára. Moc hezky vypadají také nejrůznější pestrobarevné cukrovinky zachycené na světlém pozadí. Alternativ je zkrátka poměrně hodně a je dobré volit přesně podle charakteru konkrétní kuchyně.

Tip: Plánujete vlastní projekt? Na konci článku najdete formulář pro porovnání nabídek firem ve vašem okolí. Zdarma a bez práce si tak najdete tu nejvýhodnější.

Obraz na plátně
Obraz na plátně

Zasněná ložnice

Spí se vám dobře? Možná ne a příčina nemusí být vždy ve špatné rozvrzané posteli a nevhodně zvolené matraci! I okolní prostředí hraje v ložnici nesmírně důležitou roli. Obrazy ani tady nemohou chybět. Spousta lidí má spojeny s ložnicí zejména abstrakce různého charakteru. Jednat se může třeba o geometrické tvary, případně jiné nepravidelné obrazce, jež vypadají třeba v kontrastu perfektně. V ložnici si ovšem své místo často najdou také akty ukazující krásu lidského těla. To je doslova fascinující a ve správném odstínu vypadá magicky. Někteří lidé volí do ložnice obrazy na zeď s motivy zvířat. Třeba koně vzhledově nadchnou.

Nezávazná poptávka


  • Zadání poptávky je ZDARMA.
  • Poptávka NENÍ závazná, nemusíte si tedy žádnou z nabídek vybrat.
  • Porovnáním nabídek ušetříte až 30 % nákladů.
Obecná poptávka

Místo realizace

Kontaktní údaje

Souhlas s obchodními podmínkami a pravidly ochrany osobních údajů