InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rošády ve společnostech se zastoupením města Písek. Kdo získal a ztratil funkce?

S novým rozložením sil ve vedení města přišlo také obvyklé přeobsazení postů v orgánech společností. , Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

S novým rozložením sil ve vedení města přišlo také obvyklé přeobsazení postů v orgánech společností.     Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy Teď

PÍSEK – Na konci minulého roku rozhodovali písečtí zastupitelé o zastoupení v orgánech společností. Po volbách se k tomuto tématu čekala bouřlivá diskuze. Mělo se na ní ukázat, jestli za podporu té či oné názorové strany nepřipadnou někomu posty v dozorčích a správních a radách a představenstvech. Nakonec bylo vše odhlasováno bez emocí a polemiky. Z první povolební schůze byl totiž bod stažen a téma prošlo širší diskuzí mezi stranami. Na druhé schůzi prošla všechna jména bez problému.

 

Z dozorčí rady Městských služeb Písek byli odvolán bývalí zastupitelé Václav Reichl (KSČM) a Zdeněk Kulič (ODS) a místostarostka Petra Trambová (Pro Písek). Zastupitelstvo rozhodlo o jmenování Martina Brože (Piráti), Michala Přibáně (ODS) a místostarosty Petra Hladíka (KDU-ČSL).

Změna je také v dozorčí radě Lesů města Písku, kde došlo k odvolání bývalého zastupitele a neúspěšného kandidáta z voleb Jiřího Hladkého (Volbu pro město/Pro Písek) a Michala Drnce (TOP 09/Pro Písek). Na jejich místa byli jmenováni Michal Turek z ČSSD a Jiří Lejčar z KSČM.

V dozorčí radě společnosti Veřejné služby Písek došlo odvolání Václava Reichla, Zdeňka Kuliče a Petry Trambové. Novými členy zastupitelé zvolili Martina Brože, Michala Přibáně a Petra Hladíka. Ve společnosti Paliva Písek bylo schváleno odvolání Jiřího Uhlíka (ČSSD) a Petra Hladíka z představenstva a jmenování Michala Čapka (ANO) a Michala Přibáně. V dozorčí radě byl odvolán Jiří Lejčar (KSČM) a jmenován Michal Horák (Piráti).

Ke změně dochází také v představenstvu Teplárny Písek, ze kterého byl odvolán Miroslav Krejča (Písecký patrioti). Zastupitelstvo schválilo navržení Jana Taraby (ODS). Potvrzena byla změna v dozorčí radě – odvolání bývalých zastupitelů Romana Ondřicha (ČSSD) a Miroslava Sládka (Písecký patrioti).

Zastupitelé také vzali na vědomí odstoupení Jiřího Hořánka (ANO) z členství ve správní radě Sladovny Písek a odstoupení Josefa Soumara (Piráti) z členství v dozorčí radě Sladovny. Novým členem správní rady byl jmenován Michal Průša (kandidoval za ODS) a členem dozorčí rady Martin Lanc (kandidoval za ANO).

Jiří Hořánek se také vzdal funkce předsedy představenstva Bytového družstva sv. Václav, na nejbližší členské schůzi bude na tuto funkci navržena Petra Trambová, která byla také navržena za Miloslava Sládka do pozice člena představenstva Jihočeského vodárenského svazu.

Miroslavu Sládkovi byla rovněž zrušena delegace do výboru Dobrovolného svazku obcí mezi Vltavou a Otavou a skončil i jako zástupce města v radě regionu Svazku obcí regionu Písecko. Místo něj byl delegován místostarosta Petr Hladík. Stejně tak přišel o delegaci jako zástupce města ve Svazku města a obcí České republiky Jiří Hořánek. Nahradí ho Ondřej Veselý (ČSSD).

Ve správní radě Nadace Jihočeské cyklostezky nahradil Miroslava Sládka Petr Koblic. Jiří Hořánek také skončil jako zástupce města v předsednictvu Sdružení právnických osob Jihočeská Silva Nortica. Město místo něj delegovalo Petru Trambovou.

Zrušena pak byla delegaci starostky Evy Vanžurové jako zástupkyně města ve Svazu měst a obcí Jihočeského kraje. Město tam deleguje místostarostku Petru Trambovou. Místo Jiřího Hořánka bude Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska zastupovat město Ondřej Veselý, který svého předchůdce nahradí také ve Společenství měst s husitskou minulostí a tradicí. Veselý nahradí ještě bývalého místostarostu Josefa Knota v projektu měst Písek, Strakonice, Horažďovice a Sušice nazvaném Otavská plavba.

Zastupitelé ještě schválili delegaci zastupitele Michala Turka jako zástupce města v Asociaci měst pro cyklisty a vzali na vědomí delegaci starostky jako zástupkyně města na valné hromadě společnosti Schneider Electric.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • písečák 

    Reagovat

     

    Kde žiješ Michale Čapku,probuď se a nebuď naivní !

    Vloženo 23.1.2019 07:59:48

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    lopaty budou furt remcat, ale samy by to dělat nešly .. tam to přece smrdí odpovědností, lepší je zakejhat si na netu

    Vloženo 22.1.2019 21:43:43

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    dozorci rady pekny penize za nic

    Vloženo 22.1.2019 16:19:04

    • Michal Čapek 

      Reagovat

       

      Dobrý den,

      v případě městských společností se jedná o minimálně placené funkce, kdy se odměna pohybuje v řádu tisícikorun ročně. Myslím, že snad v žádné společnosti nepřesahuje roční odměna tři tisíce korun ročně.

      Přeji hezký den

      S pozdravem

      Michal Čapek

      Vloženo 22.1.2019 20:18:12

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Podle výroční zprávy teplárny je průměrná odměna zastupitele v radě kolem 12.000,- / měsíčně včetně tantiémů.

        Vloženo 23.1.2019 08:24:03

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Škatule, hejbejte se. Je to pořád stejný jánabráchysmus jako za komunistů. Z Čechů, ovládaných sedmdesát let rudými totalitáři, nikdy demokraté nebudou.

    Vloženo 22.1.2019 08:17:05

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace