Retail Summit 2019 otevře témata budoucnosti

úterý, 22. ledna 2019, 07:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Letošní Retail Summit se kromě klasických otázek, jak úspěšně obchodovat, bude věnovat i tématům udržitelnosti nebo smart home.

Zdroj: Blue Events

Zdroj: Blue Events

Jubilejní 25. ročník konference Retail Summit, který se uskuteční v Praze 4.2.– 6. 2. 2019, je věnován tématu zákaznického zážitku. Jednou z dalších velkých otázek, kterou bude letošní konference řešit, je udržitelnost.  V tuto chvíli je již zjevné, že nejde jen o módní výstřelek ekologických hipsterů, ale o trend, na který je třeba se podívat detailněji a diskutovat jej v souvislostech. O přínosech tohoto postoje promluví zástupci řady firem, mimo jiné Ahold Delhaize, L'Oréal, Metro Cash & Carry, Ikea, The Brambles Company nebo Tierra Verde.

Hovořit se bude také o nové kategorii smart home. Toto zboží a služby, sloužící k vytvoření a provozu nového typu domova, patří mezi nejzajímavější příležitosti k rozvoji firem. O tom, jak tuto šanci uchopit, promluví zástupci významných výrobců, retaileři i dodavatelé služeb,E.ON Energie, Ikea, Jablotron, Mall Group nebo Insight Home.

Program zahrne i detailní diskusi o tom, jak naplno využít digitální nástroje v kamenných prodejnách a jak organizovat celkovou digitální transformaci obchodních firem. Zazní i řada konkrétních příkladů úspěšné implementace technologií, které představí firmy jako Alza, Coop, Feedo, Footshop, Hervis, Lidl, Makro, Shell, Sportisimo či Teta Drogerie.  

V neposlední řadě přinese Retail Summit programové bloky, které se zaměří na otázky strategie e-commerce. Objeví se témata, jako je konzistentní komunikace se zákazníky v omnichannel prostředí nebo přechod od zaměření na pouhou uživatelskou zkušenost (UX) ke skutečně ucelenému zákaznickému zážitku (CX). Se svými zkušenostmi vystoupí jak přední reprezentanti e-commerce (Alza, Amazon, Feedo, Kytary.cz, Pilulka.cz, Seznam či rohlik.cz), tak renomovaní experti ( například Acomware, GfK či Shopsys).

Do diskuse o tom, jak se posunout od negativních či neutrálních zkušeností ke skutečně pozitivnímu zážitku, se zapojí 130 špičkových osobností. Kromě hlavního programového bloku se uskuteční také 13 paralelních odborných sekcí. Registrovat se můžete přímo na stránkách Retail Summitu.

-zue-