REKLAMA
Tipy na výlety, turistiky a dovolená v ČR
Dnes je 25.4. a svátek má Marek
V okolí

První letošní přírůstky v ZOO PRAHA

Ačkoliv je zima obdobím, které rození mláďat přeje nejméně, Zoo Praha se již teď může pochlubit řadou zajímavých přírůstků – například hned dvěma mláďaty sitatungy západoafrické, jedné z nejbarevnějších antilop vůbec. Chovatelé hlásí také narození několika mar slaništních, vodušky červené či vylíhnutí loriho horského.

Letošní první sitatunga západoafrická se narodila 9. ledna, další přišla na svět tento týden ve středu. Mláďata mají společného otce, podle chovatelů dobře prospívají, pijí a běhají. Tento druh antilopy patří v pražské zoo k takzvaným tradičním; chová se zde od roku 1960. V nejbližší době by navíc do chovného stáda měla přibýt další očekávaná mláďata.

Dobré zprávy přišly i od chovatelů ptáků. Již 3. ledna se vylíhl lori olivový, očekává se líhnutí u pelikánů skvrnozobých. Co se týče návštěvnicky atraktivních savců, měla by se rozrůst také skupina žiraf severních núbijských.

REKLAMA

Prvním letošním příchodem z jiné zoologické zahrady je samec takina indického Simon, který byl přivezen ze Zoo Brno a v únoru oslaví třetí narozeniny.

REKLAMA

Kde toto místo najdete:

Sdílejte článek s přáteli:
Našli jste nějakou chybu? Nahlašte nám ji
Nahlásit chybu

Mohlo by se Vám také líbit

REKLAMA
REKLAMA