REKLAMA
Tipy na výlety, turistiky a dovolená v ČR
Dnes je 24.4. a svátek má Jiří
V okolí

Zahajujeme třetí ročník soutěže Czech Nature Photo

Od středy 16. ledna je možné přihlašovat nejlepší fotografie přírody do soutěže Czech Nature Photo. O vítězných fotografiích bude rozhodovat odborná mezinárodní porota. Loni se přihlásilo do soutěže 252 profesionálních a pokročilých amatérských fotografů z České republiky a Slovenska s téměř dvěma tisíci snímky.

„Soutěž Czech Nature Photo si získala velkou oblibu jak u široké veřejnosti, tak u fotografů. Každý rok se kvalita přihlášených snímků zvyšuje a jsem nadšená, že právě fotografové přírody tvoří tak velkou skupinu. S novým ročníkem, který se poprvé koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí, chystáme několik novinek jako například grant pro dlouhodobé fotografické projekty monitorující českou přírodu.“ vysvětluje Veronika Souralová, ředitelka Czech Nature Photo.

Práce českých a slovenských fotografů zachycujících přírodu jak v Česku, tak ve světě, bude možné od středy 16. ledna do 14. února posílat prostřednictvím elektronického systému na stránce – Přihláška 2019.

REKLAMA

Letošní ročník soutěže Czech Nature Photo bude rozdělen do osmi kategorií. Nově představujeme možnost zaslání ucelené série, a také bude vypsán grant pro dlouhodobé fotografické projekty monitorující českou přírodu. Z předchozího ročníku zůstávají stejné hlavní kategorie „Savci“, „Ptáci“, „Plazi, obojživelníci a podvodní život“, „Bezobratlí“ a „Zvířata v lidské péči“ i speciální kategorie „Český les“ a „Příroda v Praze“. Soutěžit se bude znovu i o cenu za nejlepší fotografii české přírody.

Nominace v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeny ve čtvrtek 12. března. Odborná mezinárodní porota bude pracovat pod vedením fotografa Michala Krauseho. Dále v porotě zasedne americká fotografka Ami Vitale – vítězka soutěže World Press Photo 2018 v kategorii příroda, Petr Bambousek – fotograf a lektor, Tomáš Tureček – šéfredaktor české edice National Geographic, Přemysl Rabas – ředitel zoologické zahrady ve Dvoře Králové, Robin Böhnisch – ředitel správy KRNAP a Pavel Krásenský – entomolog a fotograf.

REKLAMA

Soutěž Czech Nature Photo doprovodí výstava fotografky a členky letošní poroty Ami Vitale v Czech Photo Centre. Autorka představí výběr ze svých klíčových souborů jako je vítězný soubor World Press Photo z keňského Reteti Elephant sanctuary, reportáž o posledním nosorožci Sudánovi a také nejnovější fotografie čínských pand.

Czech Nature Photo podpoří projekt ochrany velkých šelem Hnutí Duha. Czech Nature Photo chce každoročně mediálně podporovat jeden projekt, který pomáhá české přírodě.

Vloni se do soutěže Czech Nature Photo přihlásilo přes dvě stě autorů s celkovým počtem 1800 snímků. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 29. dubna, kdy bude také zahájena výstava oceněných prací. Výstava bude poté k vidění také na dalších místech po celé České republice.

REKLAMA

Sdílejte článek s přáteli:
Našli jste nějakou chybu? Nahlašte nám ji
Nahlásit chybu

Mohlo by se Vám také líbit

REKLAMA
REKLAMA