CDR.cz - Vybráno z IT

PREVIEW - The Division 2 je za dveřmi, na co všechno se můžeme těšit?

V březnu tohoto roku se můžeme těšit na pokračování hry The Division. Jak moc se nová hra bude lišit od prvního dílu, jaké novinky můžeme očekávat a hlavně kdy si budeme moci zkusit hru zahrát? To jsou ty nejdůležitější otázky týkající se pokračování.

První díl post apokalyptické hry Tom Clancy's The Division vyšel v roce 2016 a tento rok se  dočká svého následovníka. V prvním díle jsme se jako členové paramilitantní jednotky zvané Divize vydali na záchranu New Yorku, zkoumat odkud se vzala nebezpečná choroba, která zasáhla celé státy, a zjistit, kdo je viníkem za tuto katastrofu.

Nyní se se jako agent Divize přesouváme do hlavního města Washingtonu D.C., kde náš úkol bude pomoci vládě se vzchopit, znovu ustanovit řád a pomoc přeživším obyvatelům. Bohužel, ne každý koho potkáme v ulicích uvítá příchod Divize a vizi znovuvybudování státu pod starou vládou. Našim novým nepřítelem se stanou hned tři frakce, a to True Sons, Hyenas a Outcasts. 

Z již vydaných informací o hře je patrné, že se Ubisoft staví k pokračování umírněným způsobem. Jednoduše řečeno pokračuje v tom, co je zaběhnuté a osvědčilo se a jen vylepšuje, bez inovací. Nečekají nás proto žádné dramatické změny v mechanikách hry. Co se týče samotné mapy, ta má být podle tvůrců o 20 % větší než v prvním Division. Uvidíme, jak svým slovům dostanou po vydání hry, jelikož u prvního dílu tvůrci slibovali celý ostrov Manhattan a nakonec nadělili jen jeho ořezanou verzi.

Mapa bude rozdělena do několik částí na PvP (Dark zones) a PvE.  Novinkou nyní je ale rozdělení temné zóny na tři samostatné části, do kterých bude vždy puštěno maximálně 12 hráčů na jednou. Podstatná změna v temné zóně je i ta, že nyní nebudete moci narazit na výrazně přesíleného protivníka, ale jen na hráče na podobné úrovni. 

Další neméně podstatnou změnou je i přidání klasických PvP režimů do hry, konkrétně módy Skirmish a Domination. Mód Skirmish je jen jiný název pro starý dobrý Deathmatch, kde se postavíte se svým čtyřčlenným týmem proti jinému týmu. V Domination se oproti tomu budete snažit se svým týmem zajistit tři lokace dříve než váš nepřítel. 

S novou mapou a příbehem se dočkáme i nových zbraní včetně specializovaných kuší, granátometů a ostřelovacích pušek. Po dokončení hry a dostavení endgame obsahu budeme moci získat i takzvané signature weapons jako součást specializace. Nových zbraní se dočkají taktéž nepřátelé, mimo jiné budou mít k dispozici takové zbraně jako pěnovou pušku, která zamrazí hráče do té doby než ho jiný hráč vyprostí. Nezbytnou součástí přestřelek s fanatickými nepřáteli bude i naše výbava.

Do hry přibydou čtyři nové výbavy. Mezi nimi bude takzvaná seeker mina (hledač), která zaměří nejbližšího nepřítele a v jeho těsné blízkosti exploduje, dále útočný dron na dálkové ovládání, granátomet s několika typy munice (plyn, kyselina či léčivý nanoboti) a nebo útočný roj minidronů. S novou výbavou přijdou i tři nové specializace, a to Survivalist (zaměření na použití kuše), Demolitionist (zaměření na granátomet) a Sharpshooter, který si bude rozumět s odstřelovacími puškami.

Novinkou, kterou bude zajímavé sledovat v praxi, je možnost přivolání spřátelených posil vojáků, kteří hráči pomohou během soubojů s nepřátelskou AI. The Division 2 bude podle vyjádření Ubisoftu cílit na hromadu obsahu pro pozdní fázi hry. Jedna z nových aktivit, kterou lze vykonávat po dosažení 30. úrovně, bude možnost raidů a to nově pro 8 hráčů. Co přesně budou raidy obnášet a jak budou vypadat, je však stále nejasné.

The Division 2 má naplánované datum vydání na 15. března tohoto roku a vyjde pouze na Ubisoft Storu a nově i na Epic Game Storu. Hra ještě před jejím vydáním nabízí možnost vyzkoušení/testování pro každého šťastlivce, který se v čas zaregistruje a bude vybrán do bety, která bude probíhat od 7. do 10. února. Odkaz na zaregistrování do bety naleznete zde.

Pavel "Pavel Turnhöfer" Turnhöfer

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku PREVIEW - The Division 2 je za dveřmi, na co všechno se můžeme těšit?

Středa, 23 Leden 2019 - 18:04 | RedMaX | The Division 2 je uz za dvermi! A bohuzel tam...
Úterý, 22 Leden 2019 - 15:18 | JirkaK | Autor by měl o té hře něco nastudovat.. "...
Úterý, 22 Leden 2019 - 14:48 | JirkaK | Jaké přesné fiasko je na mysli? 20M+ unikátních...
Úterý, 22 Leden 2019 - 14:04 | Dave Tramtunberk | Kdo si tuto hru znovu koupí, bude aspirovat na...
Úterý, 22 Leden 2019 - 12:58 | uni | Klidně se nemusíte bát firmy AMD (pokud nemá zde...

Zobrazit diskusi