Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč

Někdo hledá poklad pod zemí třeba v podobě zlata, on se ale může nacházet i na povrchu v podobě obyčejných plastů. Stačí, aby šlo o kusy nabouraného vozu manžela britské královny.
  1. Autoforum.cz
  2. Rubriky a sekce
  3. Bleskovky

Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč

22.1.2019 | Mirek Mazal

Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč

/

Foto: Archiv Autoforum.cz

Někdo hledá poklad pod zemí třeba v podobě zlata, on se ale může nacházet i na povrchu v podobě obyčejných plastů. Stačí, aby šlo o kusy nabouraného vozu manžela britské královny.

O nehodě manžela britské královny Alžběty jsme vás podrobně informovali včera. Princ Philip nemá v oblibě služebnictvo za volantem, většinu motorizovaných přesunů si vždy chtěl odřídit sám a tato touha jej neopouští ani v jeho 97 letech. Před několika dny se mu ovšem málem stala osudnou.

Vévoda z Edinburghu přežil navzdory svému požehnanému věku docela těžkou nehodu bez újmy na zdraví. Šlechtic nedal přednost při vjezdu na hlavní silnici a se svým Land Roverem Freelander zkřížil cestu řidičce Kie. Ženy z druhého vozu podstoupily lehké ošetření a kojenec na zadním sedadle vyvázl zcela bez zranění. Černé SUV bylo odhozeno na bok mimo silnici, ale ani princi Phillipovi se nic nestalo a během chvíle se mohl vrátit do svého sídla v Sandringhamu na východě Anglie.

Havárie se stala vděčným tématem a profitovat z toho dokázali i kolemjdoucí. Na místě střetu totiž zůstaly kusy poškozených automobilů a jeden protřelý obchodník zbytky sebral, nafotil a nabídl sběratelům královských artefaktů na eBayi. Rozumného člověka by snad nenapadlo dát za pár zničených plastů ani haléř, těch méně rozumných je ale zjevně dost. A tak se cena v aukci rychle vyšplhala až na 65 900 liber (1,9 milionu korun).

Na neuvěřitelnou sumu se plasty dostaly díky 139 nabídkám, prodávajícímu ale přesto nezůstalo nic - skoro 2 miliony korun s kusy plastů „s možnou DNA prince Philipa“ putují na účet britského výzkumného ústavu Cancer Research UK, který bojuje s rakovinou. Na celý prodej tak nakonec lze hledět pozitivně, však posloužil dobré věci a je možné, že tolik lidí přihodilo i díky tomu, kam peníze poputují. Přesto je těžké pochopit, že pro někoho má taková věc vůbec nějakou cenu, natož pak takovou...


Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 1 - Princ Philip autonehoda foto 14Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 2 - Princ Philip autonehoda foto 08Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 3 - Princ Philip autonehoda foto 09Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 4 - Princ Philip autonehoda foto 11Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 5 - Princ Philip autonehoda foto 13Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 6 - Princ Philip autonehoda foto 15

Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 7 - Princ Philip autonehoda foto 03Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 8 - Princ Philip autonehoda foto 01Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 9 - Princ Philip autonehoda foto 02Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 10 - Princ Philip autonehoda foto 04Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 11 - Princ Philip autonehoda foto 05Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 12 - Princ Philip autonehoda foto 06
Princ Philip v 97 letech neodhadl situaci a způsobil autonehodu

Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 13 - Princ Philip autonehoda ulomky prodej 01Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 14 - Princ Philip autonehoda ulomky prodej 02Bezcenné kusy auta z autonehody prince Phillipa někdo prodal skoro za 2 miliony Kč - 15 - Princ Philip autonehoda ulomky prodej 03
Na místě zůstalo několik kusů auta, které se prodaly za 65 900 liber (1,9 milionu korun)

Zdroj: BBC

Mirek Mazal

Všechny články na Autoforum.cz jsou komentáře vyjadřující stanovisko redakce či autora. Vyjma článků označených jako inzerce není obsah sponzorován ani jinak obdobně ovlivněn třetími stranami.

Živá témata na fóru

zobrazit vše