Zasoutěžte si o vzpomínky na dospívání v době holocaustu

dokud-jsou-slzy-perex
Dětství Hannelore Grünberg-Kleinové ukončil nástup nacistického režimu, který ji i její rodinu odsoudil k živoření v nelidských podmínkách několika koncentračních táborů. O hrůzách, které prožila během těchto let, si můžete přečíst v její autobiografii.

Dospívání za ostnatým drátem

Téma holocaustu bylo zpracováno již mnohokrát, nikdy však nepřestane šokovat svou krutostí a nesmyslností. V knize Dokud jsou slzy navíc autorka přesvědčivě popisuje proces dospívání v nelidských podmínkách a českému čtenáři nabízí méně známé osudy německých Židů, pro něž nebyl Terezín první zastávkou na cestě hrůzy, ale již několikátým přestupním bodem na trase vedoucí přes Atlantský oceán. Pro Hannelore bylo dospívání určované politickou situací. Před očima čtenáře dospívá – a dospívá ve světě bizarních nařízení a ostnatých drátů – ze zmateného a plachého děvčete v rozhodnou mladou ženu, které nejen štěstí, ale i vlastní instinkt pomohly přežít.

 

Dokud jsou slzy

Autorka: Hannelore Grünberg-Kleinová

Vydalo: nakladatelství Barrister & Principal
Překlad: Petra Schurová
Počet stran: 120
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2018
ISBN: 978-80-7364-080-4

Přečtěte si více o knize Dokud jsou slzy, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Barrister & Principal.

Nakladatelství Barrister & Principal vydává původní i překladovou prózu a poezii včetně dětské literatury, knihy z dějin a teorie umění, z českých a světových dějin, náboženství a teologie, psychologie, sociologie, politologie a politiky, médií, filozofie, ekonomiky, literární vědy, dále jazykové příručky, obrazové publikace a průvodce se zaměřením na výtvarné umění a architekturu.

 

O autorce

Hannelore Grünberg-Kleinová se narodila 8. června 1927 v Berlíně, její dětství bylo ukončeno nástupem nacistického režimu a snahou o emigraci, která se naneštěstí nezdařila. Celá rodina pak byla uvězněna v několika koncentračních táborech, pouze část se dožila konce války. Hannelore byla nucena usadit se v Nizozemí, kde začala nový život. Nějaký čas strávila také v Izraeli. V roce 1971 se jí narodil syn, který dnes patří k jedněm z nejvýznamnějších postav nizozemské literární scény. Na knize Dokud jsou slzy začala pracovat již na sklonku osmdesátých let a poprvé vyšla v Amsterdamu v roce 2015, krátce po její smrti. Zemřela 9. února 2015 ve věku 87 let.
(Zdroj informací: nakladatelství Barrister & Principal)

 

Vyhrajte knihu Dokud jsou slzy

Hannelore Grünberg-Kleinová se narodila v Berlíně jako německá Židovka, a právě proto se o několik let později ocitla spolu s rodinou v prvním z řady koncentračních táborů. Jako jedné z mála se jí podařilo přežít a po skončení války začala v Nizozemsku nový život, ovšem na prožité hrůzy nezapomněla do konce života. Přečtěte si její knihu o dospívání prožitém v nelidských podmínkách panujících za ostnatým drátem.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Barrister & Principal vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu Dokud jsou slzy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dokud jsou slzy
probíhá od 23. ledna do 5. února 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 autobiografických knih Dokud jsou slzy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDokud jsou slzy

Grünberg-Kleinová, Hannelore

Lukáš a syn, 2018

Napsat komentář