Kam na běžky a kde si zabobovat? Po vichřici je úprava tratí náročná, někde se do lesů vůbec nesmí
U Rudolické křižovatky na Lesné je připraven svah pro rodiče s dětmi na bobování a sáňkování. Zdroj: facebook/Horský areál Lesná
Chomutov

Chomutovsko – Fronty u lyžařských vleků vás nelákají? Raději vyrazíte do lesa na běžky? Po vichřici, která se prohnala v uplynulých dnech Krušnými horami, je sice upravování běžeckých tratí náročnější, na některá místa se kvůli zákazu vstupu do lesů dokonce nesmí, ale místa, kde se dá běžkovat, se určitě už najdou.

V Mezihoří jsou upravené trasy v celkové délce zhruba 4 kilometry. Jde vlastně o 3 menší okruhy. Začínají u transformátoru asi 100 metrů za malou sjezdovkou. Všechny 3 menší okruhy se sbíhají u rozcestí v Mezihoří (v horní části obce).

Trasa směr Zákoutí je zhruba 5 kilometrů dlouhá a začíná u vrchní stanice vleku, vede podél objízdné silnice ke křížku před Zákoutím, dále pak podél Zákoutí pod les a k "Červené" chatě. Následně zpět k vrchní stanici vleku.

Trasy najdete na www.obec-blatno.cz. Stopy provádí TJ Mezihoří.

Jednadvacátého ledna byly stopovačem projety všechny běžecké stopy ve Ski areálu Alšovka. Popadané stromy byly odklizeny, a až na malý úsek u vlakové stanice Měděnec, je vše upraveno.

Běžecké tratě u sousedů

V sousedním Mostecku je kvůli zákazu vstupu do lesů upravování běžeckých tratí též obtížné. Jsou připraveny okruhy na Mračném vrchu (oranžový, modrý, zelený, hnědý a žlutý), trasy po loukách v obci Klíny a trasa Klíny-Seiffen (celkem 25 kilometrů). Úprava tratí byla náročná, leželo na nich mnoho padlých stromů.

Na ostatní tratě se nesmí, protože Litvínov vyhlásil od 17. ledna do 31. března zákaz vstupu do lesů pro katastry Klíny II, Český Jiřetín, Fláje, Hora Sv. Kateřiny, Rudolice a Brandov.

Kam na sáňky

Kdo si chce užít bobování s dětmi, a přitom nepřekážet lyžařům na sjezdovkách, kde je bobování stejně zakázáno, tak může vyrazit na Lesnou. U Rudolické křižovatky na Lesné je připraven svah právě přímo pro rodiče s dětmi na bobování a sáňkování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru