CDR.cz - Vybráno z IT

SpaceX propustilo 10 % zaměstnanců. Potýká se s problémy?

Americká společnost SpaceX, kterou vlastní známý Elon Musk, se rozhodla propustit ze svých řad 10 % zaměstnanců pod záminkou zeštíhlení a vývoje společnosti. Nabízí se otázka, zda se společnost nepotýká s problémy.

Elon Musk se rozhodl, že 10 % z jeho 6 000 zaměstnanců ve společnosti SpaceX dostane „padáka“. Muskova společnost pro list Los Angeles Times vzkázala: „SpaceX se musí stát štíhlejším podnikem. Proto se musíme rozloučit s některými talentovanými a tvrdě pracujícími kolegy.

Tato zpráva je potvrzena i deníkem The Guardian. Ten uvádí, že hromadné propouštění ve společnosti SpaceX je pouze reakcí na náročné výzvy v budoucnosti. Podle všeho chce SpaceX zeštíhlit, aby se stala svižnější a chce předejít tomu, aby jí masa zaměstnanců nestáhla ke dnu jako jiné společnosti.

První propouštění zaznamenal SpaceX již v polovině loňského roku, kdy se muselo se společností rozloučit sedm představitelů vrcholného managementu satelitního programu SpaceX. V té době byl jako hlavní důvod uváděn rozpor v názorech na rychlost vývoje a testování satelitu Starlink.

Starlink je totiž vystaven silné konkurenci ze strany společnosti OneWeb a Telesat, které se SpaceX bojují o to, kdo jako první zprostředkuje internet přenášený pomocí satelitní sítě. Lze se jen dohadovat, zda mohutné propouštění je skutečně cestou k rychlejší a svižnější společnosti nebo zda se SpaceX začíná setkávat s nějakými, zatím neznámými, problémy. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku SpaceX propustilo 10 % zaměstnanců. Potýká se s problémy?

Pondělí, 28 Leden 2019 - 10:40 | Anonym | Nebo je to jen hezké slovo do výpovědi. Zní to...
Neděle, 27 Leden 2019 - 14:11 | Zabahaz | Asi už ke stáru špatně vidím na písmenka. Opravdu...

Zobrazit diskusi