Ústí nad Labem - Na inovaci vyvinutou ve spolupráci s výzkumníky mohou od pondělí 21. ledna žádat firmy z regionu v programu Inovační vouchery Ústeckého kraje. Podniky i podnikatelé budou moci pro rok 2019 získat až 199 000 Kč na inovaci svých produktů, služeb i pracovních procesů.

Na dotace v programu Inovační vouchery Ústeckého kraje 2019 by letos mělo dosáhnout více firem než loni. Krajské zastupitelstvo schválilo celkovou alokaci 2 miliony korun a k nim přibude ještě přebytek z uplynulého ročníku. Stejně jako loni získají firmy z Ústeckého kraje na inovaci vyvinutou ve spolupráci s výzkumnou organizací až 199 000 korun, maximálně však 70 % celkových způsobilých nákladů.

Žádosti do programu mohou podávat firmy se sídlem či pobočkou v Ústeckém kraji od 21. ledna do 28. února, a to elektronicky přes web Inovačního centra Ústeckého kraje anebo web Ústeckého kraje. Vytištěnou žádost musí rovněž dodat v termínu přes podatelnu Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Inovační vouchery Ústeckého kraje se v roce 2019 vyhlašují již popáté.

logolink MSMT VVV hor barva cz

O Inovačním centru Ústeckého kraje

Inovační centrum Ústeckého kraje, z.s., (ICUK) přispívá k pozitivní proměně regionu a vyšší konkurenceschopnosti podporou inovací a podnikavosti. Provozuje vlastní podnikatelský inkubátor a sdílenou kancelář pro začínající firmy, kterým pomáhá v akceleraci podnikání. Věnuje se také podpoře inovací a propojování firem s výzkumnými organizacemi, administruje mimo jiné dotační titul Inovační vouchery Ústeckého kraje. Pro motivaci k podnikání a vzdělávání přinesl ICUK do regionu řadu akcí – mj. festival startupů Festup, podnikatelské Snídaně šampionů Junior, večery neúspěchů úspěšných Fuckup Night anebo kreativní víkendy nad otevřenými daty Ústí City Hackathon. Pro párování firem a výzkumných organizací a realizaci transferu znalostí pořádá pravidelná rychlá inovační rande. ICUK mj. domluvil a rozběhl spolupráci UJEP a globální firmy Valeo na vývoji autonomních řídicích systémů a je rovněž hlavním koordinátorem úsilí testování autonomních aut v Ústí nad Labem. Vedle toho v expertní roli spolupracuje na projektu Restart a podílí se na přípravě a aktualizaci regionálních inovačních strategií (RIS a RIS3) atp. ICUK založily Ústecký kraj, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje v listopadu roku 2015, plnohodnotně centrum funguje od září 2016.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru