Biundo už není ředitelem ani jednatelem české Vogue

úterý, 22. ledna 2019, 10:50 Tisk, Lidé Autoři

Vydavatelská společnost V24 Media má krátce po startu české edice nové jednatele.

Michaela Seewald a Fabrice Biundo, foto: V24 Media

Michaela Seewald a Fabrice Biundo, foto: V24 Media

Z vedoucích pozic vydavatelství V24 Media, která od loňského srpna vydává českou verzi magazínu Vogue, zmizel generální ředitel vydavatelství a také jednatel V24 Media Fabrice Biundo. Biundo je zároveň spoluzakladatelem společnosti V24 Media. Změny jsou zaneseny i v obchodním rejstříku. Novým jednatelem V24 Media se stal Pavel Chládek. Jednatelkou je nadále i Michaela Seewald, která ve společnosti V24 Media figuruje od jejího založení. 

Ve vedení tak zůstává Michaela Seewald, která je zakladatelkou, ředitelkou a jednatelkou společnosti. Podíl ve vydavatelství V24 Media patří společnosti Animal Cracker Media Holding B.V. registrované v Nizozemí. Jejím většinovým vlastníkem má být podle informací V24 Media Michaela Seewald.

Vedení Vogue v současnosti pracuje ve složení: Michaela Seewald (ředitelka a zakladatelka), Andrea Běhounková (šéfredaktorka), Jan Králíček (creative fashion director), Penelope Klepalová (chief digital director), Josef Šlaich (junior beuaty editor), Jakub Straka (art director) a Martin Váša (fashion features editor).

Podle neoficiálních informací se ve vydavatelské společnosti Vogue odehrály před koncem roku z rozhodnutí investora některé strukturální a personální změny. První číslo magazínu Vogue se tisklo v nákladu 35 tisíc výtisků, ten se měl podle informací z vydavatelské společnosti vyprodat. Prodejní výsledky dalších čísel ale známy nejsou, společnost je oficiálně nezveřejnila. 

-mav-