Strážníci jsou přísnější k řidičům! Nechávají odtáhnout špatně parkující vozidla
Ilustrační foto: Michal Hrdlička
Litvínov

Litvínov - Strážníci litvínovské městské policie zpřísnili postup při řešení řidičů, kteří neoprávněně zaparkovali své auto na místo vyhrazené pro jiné konkrétní vozidlo, nejčastěji na místo pro lidi s hendikepem. Zatímco dříve se snažili řidiče najít, přimět ho, aby přeparkoval a celá záležitost končila domluvou nebo pokutou, v současné době přistupují k odtažení takového vozidla.

Využívají odtahovou službu Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Smlouvu s Dopravní podnikem měst Mostu a Litvínova má město Litvínov už od roku 2017. K neukázněným řidičům byli strážníci zatím shovívaví. Toto období ale skončilo.

Jen za poslední týden strážníci z vyhrazených míst nechali odtáhnout tři auta. Využívat odtah mohou strážníci například také při hokejových utkáních. Pokud auto skončí v areálu dopravních podniků, řidič kromě pokuty za špatné parkování zaplatí 1920 Kč za odtah a další peníze za každý den parkování.

V případě, že se k autu dostaví ve chvíli, kdy už je naložené na odtahové vozidlo, stojí ho neúplný odtah 1720 Kč. Pokud strážníci odtahové vozidlo zavolají, to vyjede, ale auto naložit nemusí, protože se řidič stihne vrátit, zaplatí za jeho výjezd 480 Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru