Český podnikatel, miliardář, mediální magnát a moderátor Jaromír Soukup 16. ledna 2019 oznámil založení vlastního politického hnutí s názvem List Jaromíra Soukupa.

 „Rozhodl jsem se, že chci aktivně vstoupit do dění. Bez výmluv a prázdných řečí. Prostě dám svou tvář, svoje jméno všanc. Dovolte mi proto sdělit vám, že dnešním dnem zakládám politické hnutí List Jaromíra Soukupa, jehož cílem je bránit české národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. List Jaromíra Soukupa je nové politické hnutí, které se bude ucházet o zájem voličů. Nedávám si nesplnitelné cíle, ale každý rok uvedu seznam konkrétních věcí, které je potřeba změnit a které jdou změnit v tom daném konkrétním roce,“ uvedl na televizní obrazovce Jaromír Soukup. Navíc si i zaregistroval doménu www.soukupnahrad.cz, což nasvědčuje tomu, že by se rád stal prezidentem.

V této souvislosti je nutné připomenout slova Jaromíra Soukupa z ledna 2018. „Na tomto místě Vám mohu slíbit, že žádná kandidatura nebude. Žádná kandidatura na žádný úřad nikdy nebude,“ řekl v pořadu Aréna Jaromíra Soukupa. Jaromír Soukup si tak asi vzal ponaučení z citátu Miloše Zemana, že „jen idiot nemění názor.“

Česká televize mezitím v pořadu 168 hodin informovala, že to s tím, že je miliardář není tak jednoduché. Jaromír Soukup opravdu vlastní majetek za miliardy korun, ten je však zatížen velkými dluhy. „Společnost má dluhy ve výši 1,1 miliardy korun,” zaznělo v reportáži s tím, že nejde jen o úvěry, ale i o dluhy směrem k obchodním partnerům. „V zásadě u všech společností je společným jmenovatelem to, že jsou zásadně zadlužené. Ve společnosti Médea jsou některé závazky v řádech stamilionových po splatnosti. A to docela dlouhou dobu,” spočítal v pořadu odborník Ladislav Mejzlík, který stav Soukupových firem analyzoval. Mejzlík uvedl, že firmě může dokonce hrozit insolvence.

Vážení čtenáři, náš web je stále financován především z příspěvků drobných dárců. Jak nám můžete pomoci, se dozvíte zde.


administrator

Jsem šéfredaktor projektu. Narodil jsem se a žiji v Kolíně. Ve svém mládí jsem se angažoval v radikálním levicovém hnutí, což považuji za velkou osobní chybu. Mnoho lidí proto nechápe, proč najednou ověřuji faktické informace. Má odpověď je "právě proto". Válka na Ukrajině a následná islamofobní vlna mi pomohla si uvědomit, že spousta věcí na internetu není pravda. Vím, jak se dezinformace šíří i kdo je vytváří. Znám cílovou skupinu, na kterou jsou dezinformace zaměřeny. Těmito lidmi neopovrhuji a ani si nemyslím, že jsou nesvéprávní jedinci, kterým musíme vše vysvětlovat. Na stranu druhou zásadně odmítám, aby lež byla nazývána jiným názorem.