Největší satelitní služba Skylink zdražuje základní nabídku, změna se týká pouze ročních poplatků

22. leden 2019

Ceny při pravidelných měsíčních úhradách zůstávají beze změny. Operátor to zdůvodňuje tím, že při nich odpadají problémy a náklady spojené s opakovanými platbami.

Zákazníci největší satelitní služby na trhu, tedy operátora Skylink, si od března sáhnou hlouběji do své peněženky. Provozovatel platformy, lucemburská společnost M7 Group, se rozhodla z důvodu zvyšujících se provozních nákladů zdražit základní nabídku Digital, která je zatížená Servisním poplatkem. Novinka se ale bude týkat pouze klientů, kteří se rozhodnou pro jednorázovou roční platbu. Měsíční poplatek přes SIPO nebo Inkaso se měnit nebude.

Mediální zástupce operátora Marek Němec upozornil, že v České republice dochází ke změně po dvou letech, Slovenska se tento krok týkat nebude. Při jednorázové platbě na dvanáct měsíců se cena zvedne z 1198 na 1399 korun, při čtyřiadvaceti měsících z 1895 na 2399 korun. Výše Servisního poplatku se tak nyní dostává přibližně na úroveň Slovenska. Operátor také mění cenu balíčku Smart, nově to bude 259 korun, místo stávajících 239 korun.

autor: Čestmír Polák
Spustit audio

Související