22. ledna 2019 • 12:10

Kvitová se rozbrečela: Nevěřila bych, že budu hrát takové zápasy

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celý zápas jela jako stroj a s přehledem prošla do semifinále Australian Open. Prvního od roku 2014, ale hlavně od přepadení v prosinci 2016. I proto Petru Kvitovou po vítězném duelu s domácí Ashleigh Bartyovou přemohly emoce…



Na prvním grandslamovém turnaji sezony ještě neztratila set, aktuální vítězná šňůra se spolu vítězstvím v Sydney natáhla na deset zápasů. Postup do semifinále v Melbourne byl ale přeci jen speciální.

Když reportér Jim Courier Kvitovou zpovídal přímo na kurtu, připomněl její hrůzný zážitek z prosince 2016, kdy ji v jejím bytě zloděj vážně pořezal levou ruku. Diváci v tu chvíli spustili hromový potlesk a Češka se dojetím rozbrečela.

Pavouk Australian Open - ženy »

Dojetí ve tváři Petry Kvitové po její čtvrtfinálové výhře na Australian Open
Dojetí ve tváři Petry Kvitové po její čtvrtfinálové výhře na Australian Open

„Díky, lidi,“ hlesla Kvitová zlomeným hlasem a dodala, že na konci roku 2016 opravdu nevěřila, že by to ještě někdy dotáhla tak daleko. „Ani by mě nenapadlo, že bych mohla být tady na tomhle nádherném stadionu, hrát takové zápasy s nejlepšími… Je to skvělé,“ vykládala evidentně dojatá Češka.

Ta bude favoritkou i v semifinále, ve kterém narazí na americké překvapení turnaje Danielle Collinsovou. Na 25letou Američanku narazila už v prvním kole v Brisbane a rozhodně to nebylo nic jednoduchého.

„Bylo to přes tři hodiny, teď to snad bude míň. Nemá možná tolik zkušeností, ale hraje bez obav a hodně agresivně. Pamatuju si ten zápas, bylo to nahoru dolů, podávala na vítězství. Já musím být tentokrát lepší… Bude to skvělé, vždyť je to přeci semifinále,“ uzavřela Kvitová, která by se mohla stát i světovou jedničkou.

Kdo bude po Australian Open světovou jedničkou?Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud