Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Na rozšíření třídy V. Klementa by práce mohly začít v létě či na podzim 2020

Rada města v pondělí 21. ledna vybrala na základě výběrového řízení projektanta na připravované rozšíření třídy V. Klementa. Projekční práce potrvají do konce roku, následovat bude výběr zhotovitele. Práce by tak měly začít v létě či na podzim 2020 a potrvají dva roky. Informoval o tom náměstek primátora Jiří Bouška.
Na rozšíření třídy V. Klementa mají začít práce v roce 2020
Na rozšíření třídy V. Klementa mají začít práce v roce 2020
 

 
 

Jak náměstek připomenul, rozšíření třídy V. Klementa patří k 11 projektům za celkem 7,5 miliardy korun, které jsou podpořeny usnesením vlády. Chystané rozšíření třídy V. Klementa zahrnuje úsek od vyústění severovýchodní tangenty u Bondy centra až k Foru před kruhovou křižovatkou s 1/38.
Chystaná investice bude řešit celý uliční prostor v návaznosti na přilehlé vedlejší komunikace. Součástí projektu bude mimo zpevněných ploch i veřejné osvětlení, odvodnění komunikací a ploch, nutné přeložky inženýrských sítí a světelná signalizace na křižovatkách. Průjezd po této stěžejní komunikaci by se měl zrychlit a zlepší se i situace na křižovatkách s výjezdy z areálu automobilky Škoda Auto a na druhé straně napojení páteřních komunikací do sídliště. Budou se řešit i trasy pro cyklisty a přechody pro chodce. Všechny tyto úpravy budou důležité i vzhledem k dalším připravovaným stavbám v blízkosti této frekventované třídy, kde automobilka chystá v dalších letech výstavbu polikliniky i dalších administrativních budov.
Kvůli chystanému rozšíření  třídy V. Klementa bude nutné také upravit křižovatku této třídy a Laurinovy ulice, tzv. U Bičíků. Podle primátora Raduana Nwelatiho se zde například zvažuje umožnit odbočení vlevo z Laurinovy ulice na třídu V. Klementa, pokud přijíždíte směrem od nemocnice.

Chystané rozšíření třídy TVK ale nezahrnuje vlastní kruhový objezd na rozhraní Mladé Boleslavi a Kosmonos, kde ústí TVK, silnice 1/38 i Boleslavská ulice v Kosmonosích. Přípravu i investici samotnou má na starosti Ředitelství silnic a dálnic, které bude zároveň opravovat všechny další křižovatky od sjezdu z dálnice D 10 u Kosmonos k tomuto kruhovému objezdu.

Další informace o rozšíření TVK najdete níže ve zprávě Středočeského kraje:

Rada Středočeského kraje schválila v pondělí 21. ledna podobu veřejnoprávní smlouvy o spolupráci při zajišťování komplexního rozšíření Třídy Václava Klementa v Mladá Boleslavi, která bude uzavřena mezi Středočeským krajem a městem Mladá Boleslav. Projektovou přípravu této dopravní stavby investorsky zajišťuje město a její realizační část bude hrazena Středočeským krajem z peněz Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). „Smluvní ujednání upravuje především úpravu vzájemné spolupráce v rámci investorské přípravy a finančního vypořádání této důležité dopravní stavby,“ říká radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011) s tím, že projektovou přípravu zaplatí město a realizační SFDI.
„Konkrétně se jedná o rozdělení této investorské přípravy na část projektové přípravy, včetně výkonu inženýrské činnosti k územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení, a také majetkoprávní přípravy zahrnující i výkupy pozemků, kterou bude hradit město Mladá Boleslav. Zároveň bude město zajišťovat výkon technického dozoru stavebníka na stavebních objektech města. Dále je příprava rozdělena na části stavby, které bude zajišťovat Středočeský kraj a která budou hrazeny z peněz, jež na stavbu poskytl Státní fond dopravní infrastruktury,“ přiblížil obsah smlouvy radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011). Připomněl také, že realizací stavby dojde k podstatnému zlepšení životního prostředí v Mladé Boleslavi.
Celkové finanční náklady akce jsou 193,6 milionu korun včetně DPH. Rozšíření této páteřní komunikace města by mělo být zahájeno v roce 2020-2021.


 


 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 22.1.2019 / 22.1.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 3876
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém