Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Mladá Boleslav má novou vyhlášku, zpřísňuje pravidla dodržování pořádku

Primátor Nwelati na tiskové konferenci
Novou obecně závaznou vyhlášku o dodržování pořádku na veřejných prostranstvích ve městě v pondělí odsouhlasili také zastupitelé města. Vyhláška nahradí tu stávající a od jejího přijetí si vedení města slibuje další krok ke zlepšení bezpečnostní situace ve městě. "Nově do vyhlášky přibyl zákaz požívání drog na veřejných prostranstvích a rovněž zákaz žebrání na veřejných prostranstvích. Tyto dvě věci jsme v předchozí vyhlášce neměli, protože nám bylo řečeno, že to není z právního hlediska možné. nyní se ale povedlo vypracovat takovou verzi, kterou odsouhlasilo i ministerstvo vnitra. Městská policie tak bude mít širší pravomoci především ve vztahu k uživatelům drog," vysvětlil přínos vyhlášky primátor Raduan Nwelati.
 

 
 
Další novinkou, která do vyhlášky přibyla, je úprava využívání vodních prvků ve městě. "Vodní prvky mají sloužit primárně ke zlepšení klimatické pohody ve městě, rozhodně nejsou určeny k osobní hygieně či třeba praní prádla, což jsme do vyhlášky doplnili. Nově tam je také definován zákaz vstupu do vodních prvků v parku Výstaviště a na náměstí Republiky. Na Staroměstském náměstí se do fontány vstupovat smí i nadále, ostatně k tomu byla i konstruována, aby se zde například děti mohly v létě osvěžit. Nicméně zákaz využívat ji k osobní hygieně platí i zde," upřesnil znění vyhlášky primátor Nwelati.
Město má nově zřízenou také komisi pro legislativu, která na svém prvním jednání přijala jako hlavní úkol prověřit všechny stávající obecně závazné vyhlášky města. Jejich revizí pak může dojít k dalším upřesněním či úpravám tak, aby odpovídaly současné legislativě a také reflektovaly aktuální situaci a potřeby Mladé Boleslavi a jejích obyvatel.
 
Zveřejnil: Šárka Charousková
Vytvořeno / změněno: 29.1.2019 / 29.1.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 3015
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém