Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Přemostění železniční trati čeká oprava

Jednou z velkých staveb, které výrazně ovlivní dopravu v přilehlé oblasti, bude i připravovaná oprava přemostění železniční trati v lokalitě U Měštáků. Jak řekl primátor Raduan Nwelati, tuto opravu je nutné připravit a rozjet ještě v letošním roce, aby se neprováděla souběžně s rozšiřováním třídy V. Klementa, které by mělo začít v druhé polovině roku 2020. Obě tyto stavby budou mít totiž velký dopad na dopravu ve velké části Mladé Boleslavi a jejich souběh by způsobil zásadní problémy.
Přemostění u Měšťáků čeká oprava
Přemostění u Měšťáků čeká oprava
 

 
 
Podle primátora je v dosud neschváleném rozpočtu předběžně pro tuto opravu navrženo zhruba 30 milion korun. Ale příprava takové opravy bude náročná. Bude potřeba dořešit, zda a jak se zajistí během stavby náhradní přemostění, dojednat případnou výluku na železniční trati v době opravy vlastního přemostění a další úkoly.
Na tomto přemostění je zároveň křižovatka Havlíčkovy a Laurinovy ulice a její průjezdnost ovlivní i pohyb v ulicích Václavkova a Mjr. Frymla. Je proto nutné celou opravu připravit a načasovat co nejpřesněji, aby související komplikace v dopravě byly co nejmenší.
Náměstek primátora Jiří Bouška v této souvislosti připomenul, že stav všech mostních objektů na území Mladé Boleslavi včetně lávek přes Klenici průběžně radnice monitoruje a chce tak předejít havarijním stavům.
 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 22.1.2019 / 22.1.2019

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 4770
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém