Quantcast

Media Broadcast s distribucí FunBox UHD na 30W

| redakce | tisk

Německý poskytovatel telekomunikačních služeb Media Broadcast Satellite uzavřel smlouvu se španělským satelitním operátorem Hispasat na satelitní kapacitu pro distribuci programu FunBox UHD.

Smlouva na distribuci na 30°W platí pět let. Hispasat 30W-5, který se nachází na pozici 30°W, bude družicí, která zajistí distribuci programu FunBox UHD v Evropě, na Středním východě a v severní Africe (EMEA).

FunBox UHD je tématickým kanálem filmové a distribuční společnosti SPI International. Přináší pořady o přírodě, cestování, dobrodružství, umělecké hudbě, kultuře a životním stylu.

Vysílání FunBox UHD je šířeno z teleportu Media Broadcast Satellite z Usingenu (Německu) na satelit Hispasat 30W-5 (H30W-5). Vysílací platforma se má stát nejefektivnějším a nejpružnějším prostředkem pro distribuci 4K programů v Evropě a v severní Africe. Tento program mohou přijímat operátoři kabelové televize ve Španělsku, Portugalsku, Německu, Belgii, Nizozemí, Lucembursku a v dalších zemích.

Hispasat byl prvním satelitním operátorem, který šířil UHD vysílání v Latinské Americe prostřednictvím družice Hispasat 30W-3. Od září 2013 společnost poskytuje v Evropě volné vysílání programu Hispasat 4K, který má podporovat rozvoj vysílání v ultra vysokém rozlišení.

technické parametry - FunBox UHD:

• Hispasat 30W-5 (30°W), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Conax





Reklama




Vybrané články