První etapa prací, která zahrnovala i dokončení krajnice u silnice mezi Větrovem a Ohradou, skončila v závěru loňska. Votice toto dílo, které zahrnovalo opravy dvou votických ulic a dvou komunikací v městských částech, zaplatily 1,68 milionu korun bez DPH.

Úředníci propagují svoji práci ve prospěch dětí

Benešovsko – O tom, co dělají úředníci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu Benešov a Oddělení sociálně právní ochrany dětí, toho řada lidí moc neví. Aby se toto nevědomí alespoň trochu zmírnilo, vydal Odbor sociálních věcí a zdravotnictví novou propagační brožuru. Ta informuje, čím vším se zmiňovaná dvě oddělení zabývají a v jakých situacích se na ně mohou občané obracet. Pro připomínku se odborníci z benešovského úřadu zabývají náhradní rodinnou péčí nebo sociální kuratelou. Tento termín znamená provádění opatření směřující k odstranění, zmírnění nebo zastavení poruch běžného vývoje dítěte a zabývá se i dětmi s výchovnými problémy a mladými kriminálníky.

Mezi Líšnem a Splavským rybníkem omezí dopravu

Líšno – Na přechodnou, ale naštěstí pouze jeden pracovní den trvající úpravu provozu na pozemních komunikacích, si budou muset dát pozor řidiči projíždějící Líšnem, místní částí Bystřice. V ulici, jíž prochází silnice třetí třídy číslo 1113, což je ta vedoucí od křižovatky u líšenského rybníka Pod sladovnou, k hrázi rybníka Splavského v Bystřici, budou už v pondělí stroje energetiků hloubit výkop. Ten jim pak poslouží k pokládce kabelu, k jedné z tamních parcel. Celková délka úseku, v němž budou práce probíhat, je zhruba 30 metrů. V místě výkopu tím dojde ke zúžení vozovky. Přenosné dopravní značky tam určí přednost v jízdě. Na práce a omezení mají energetici od policistů povolení v pondělí 28. ledna od 8 do 16 hodin.

Votickou Husovou ulicí automobily neprojely

Votice – Jízdu do cíle své cesty přes votickou Husovu ulici skončili právě tam dva motoristé, jejichž auta se v uvedeném místě střetla v pondělí 21. ledna ráno kolem sedmé hodiny. Co přesně bylo příčinou kolize zjišťují policisté. Práci na místě nehody ale měli také zdravotníci ze Zdravotnické záchranné služby Benešov. Nezbytnou péči pak poskytli dvěma pacientům, kteří při srážce utrpěli lehčí poranění hlavy. Poté je sanita převezla do benešovské nemocnice k dalšímu vyšetření.

Záchranáři ošetřili po nárazu auta do stromu dva muže

Divišov – Dva muži se zranili v sobotu před půl pátou odpoledne po té, co auto, v němž cestovali, vyjelo ze silnice a zastavilo se až po nárazu do stromu. „Řidič nepřizpůsobil rychlosti jízdy,“ potvrdila Veronika Čermáková, mluvčí PČR Benešov s tím, že řidiče policisté vyzvali k dechové zkoušce na alkohol. „Ten to ale odmítl,“ dodala mluvčí. K nehodě vyjely dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékař ve vozidle systému rendez-vous. „Oba muži utrpěli poranění hlavy a zasahující lékař u nich měl podezření na otřes mozku. Záchranáři je ošetřili a transportovali do nemocnice. Jevili známky požití alkoholu a byli značně verbálně agresivní,“ popsala mluvčí ZZS Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Vyšetřování incidentu v pivovarské prodejně v Táborské ulici v Benešově.
Prodejnu piva uzavřelo policejní vyšetřování
Staronový starosta Votic Jiří Slavík.
KRÁTCE: Za řešení kauzy týraných koní ocenili starostu Slavíka