InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Hudební Večery S zahajují třetí ročník, patronem je kapelník Nezmarů

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V pátek 25. ledna v 19 hodin začne třetí ročník hudebního cyklu Večery S. Letos se o jeho zahájení postará koncert kapely Rybníkáři, písničkářky Kamily Máčové a skupiny Flow Track. Stane se tak opět v Divadle U Kapličky na Husově třídě v Českých Budějovicích.

 

Večery S se konají čtvrtý pátek v měsíci a na jednom pódiu se během večera vystřídají začínající, ale i ostřílení a zkušení hudebníci z oblasti folk, country a příbuzných žánrů. „Opět se těšíme na stálé i nové návštěvníky koncertů, kteří jsou nejen příznivci uvedeného žánru, blízcí fanoušci účinkujících, ale také lidmi, které baví dobrá muzika a přejí úspěch druhým," uvedl zakladatel Večerů S Jaroslav Hnízdil.

Při lednových Večerech S na pódiu divadla zahrají legendární Rybníkáři, objev Dětské Porty 2018 Kamila Máčová a skupina Flow Track. „Zaměřujeme se převážně na šanson, swing, folkové a country písně, v lednu 2019 s Rybníkáři oslavíme 30 let," přiblížil zaměření Rybníkářů kapelník Jiří Krška, známý také pod přezdívkou Kolumbus.

Prvním z nových talentů, které akce letos představí, je teprve dvanáctiletá Kamila Máčová. Zpěvu se věnuje od čtyř let, kdy začala navštěvovat českokrumlovský pěvecký sbor Medvíďata pod vedením Lukáše Holce. Ve sboru zpívá dodnes. „Momentálně jsem předčasně uzavřela pololetí, protože téměř denně dojíždím do Jihočeského divadla, kde trénujeme. Od února zde budu účinkovat v dětské opeře Benjamina Brittena Kominíček," řekla ke svým současným aktivitám Kamila Máčová. Ve folkovém žánru předvádí mimořádný instrumentální doprovod piáno, kytara, akordeon pro uhrančivý zpěv inspirovaný Zuzanou Navarovou či Radůzou.

Třetím vystupující je kapela Flow track. Ačkoliv je to kapela nová, tvoří ji zkušení muzikanti Iva Hovorková, Karel Metelec a Pavel Jarčevský. „Jeho jméno mohou diváci a posluchači znát především v souvislosti s kapelou Jen tak tak z Jindřichova Hradce a dlouholetým pořádáním festivalu Folková růže," doplnil Jaroslav Hnízdil.

Stejně jako v uplynulých dvou ročnících i ten letošní má svého hudebního patrona. „Tím je Pavel Zajíc, hudebník a externí spolupracovník Českého rozhlasu v Českých Budějovicích, kapelník českobudějovické skupiny Nezmaři," dodal Jaroslav Hnízdil. Pavel Zajíc také vystoupí na Večeru S společně v duu s Lubošem Hrdličkou, a to 22. února.

Pro první čtyři měsíce letošního roku naplánovali pořadatelé koncerty v následujícím obsazení:

25. ledna: Rybníkáři, Kamila Máčová, Flow Track
22. února: Josef Pelán, Pavel Zajíc & Luboš Hrdlička, Lakomá Barka
22. března: Paraván, Tereza Jakobová, The Greens
26. dubna: Hashtag, Šrája, Shivers

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace