Navrátil nominoval na daviscupový zápas proti Nizozemsku i mladíky Macháče a Lehečku

22. 1. 2019, 16:12
Aktuality 19
V nominaci českého týmu na únorovou kvalifikaci Davisova poháru proti Nizozemsku jsou Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Adam Pavlásek a také dva mladíci - osmnáctiletý Tomáš Macháč a o rok mladší Jiří Lehečka. V nahrávce pro média to dnes oznámil kapitán Jaroslav Navrátil, který chce i juniorům dát šanci v některém zápase.
Jaroslav Navrátil (© Česká sportovní)

Osmnáctiletý Tomáš Macháč ze Sparty Praha Navrátila zaujal výkony na turnajích kategorie futures v závěru loňského roku. "Potvrdil, že by měl dostat šanci do daviscupového týmu," řekl kapitán na jeho adresu.

Sedmnáctiletý Jiří Lehečka zase vyhrál juniorský turnaj v Austrálii a na grandslamovém Australian Open zatím postoupil do 3. kola juniorky. "Myslím, že by se ta šance těm mladým měla dát. A neměla by se jim dát jen tak, že budou v tom týmu," doplnil Navrátil.

Je připravený některého z mladíků nasadit i v ostrém zápase, ale rozhodovat se bude podle tréninků v týdnu před utkáním. "Počkám, jak se ti dva mladí budou jevit. Nejsou tam z důvodu, že by s námi měli jen trénovat, určitě bych je chtěl alespoň do jednoho zápasu postavit," řekl kapitán.

Duel s Nizozemskem se bude hrát 1. a 2. února v Ostravě. Jeho vítěz v novém formátu Davisova poháru postoupí do listopadového finále této týmové soutěže, které se za účasti 18 týmů uskuteční v Madridu. "Myslím, že je to strašně důležitý zápas. Čeká nás velice kvalitní a těžký soupeř," prohlásil Navrátil.

Veselý, Rosol a Pavlásek byli u posledního zápasu s Nizozemskem, který Češi v roce 2017 prohráli 2:3 a sestoupili ze Světové skupiny. Už tehdy se tým musel obejít bez Tomáše Berdycha, jenž následně v únoru 2018 ohlásil konec daviscupové kariéry.

Hlavní nizozemskou zbraní v ostravském zápase bude 58. hráč světového žebříčku Robin Haase. Spolu s ním jsou v nominaci přední deblisté Jean-Julien Rojer a Matwé Middelkoop, tým doplňují Tallon Griekspoor a Scott Griekspoor.

Český kapitán věří v odvetu za porážku na antuce v Haagu. "Teď je máme na domácí půdě a chtělo by jim to vrátit tenhle výsledek a vyhrát. Doufám, že lidi přijdou klukům fandit a bude znovu velice dobrá atmosféra," doplnil Navrátil.

Vstupenky na kvalifikační duel s Nizozemskem jsou stále k dispozici na webu Ticketportál.cz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
blixa
Jardo, já se sice s tou operovanou kyčlí už trochu hůř hejbu, ale kdyžtak taky pomůžu, neboj ! ;-)
Reagovat
Krisboy
Pro jistotu trochu potrénuj. Já jdu hrát dneska, tak si to po měsíci taky osvěžím. Myslím, že aspoň debla bysme zvládli, ne?
Reagovat
Krisboy
Já s pohybem nemám problém, servis mám taky dobrej. Takže to budu držet zezadu a ty to budeš čistit na síti jako Baruna, ju? :)
Reagovat
Krisboy
Jardo, kdyby bylo nejhůř, klidně zavolej! Ale aspoň tak dva tři dny dopředu, abych si nic neplánoval.
Reagovat
Fandina
Pro jistotu sem dej telefon.
Reagovat
Krisboy
Promiň, jsem šťastně zadaný, nech si zajít chuť.
Reagovat
Fandina
O mně nejde, ale kápo mohl mít ušetřenou práci.
Reagovat
historik
Zdeněk Kolář taky není žádné terno, ale proč se pořád v DC opomíjí?
Reagovat
Fandina
Našla jsem ho, že byl v Austrálii 2017 s Veselým, Štěpánkem a Šátralem. Ale nehrál.

https://www.daviscup.com/en/draws-results/tie.aspx?id=M-DC-2017-WG-M-CZE-AUS-01
Reagovat
insanezy_
Ten borec je šílenej, první kola challengerů to je jeho maximum.
Reagovat
Jan
POčítám, že to opět projedou. Ať už s Jirkou nebo bez něj.
Reagovat
Fransoas
Co se týká Jirky,tak to může být docela problém.Poslední dobou má slabou výkonnost.Dost možná,že by ho junioři mohli zastoupit.
Reagovat
Fandina
To je zajímavá zpráva, sice se v článku uvádí, že se uvidí v týdnu před, ale klidně jednoho postaví do ostrého zápasu. Pamatuji, jak maďarští mladíčci v minulém zápasu DC našim klukům zavařovali. Možná to chce také vyzkoušet. :-)
Reagovat
Fransoas
Určitě souhlasim.Pravděpodobně by mohlo záležet i na aktuální formě.Přesně maďarští tenisti nám předvedli,že to je možné a hráli někdy i nad svoje možnosti.
Reagovat
Gulbis
Strašně důležitý zápas a chce dát šanci mladíkům. Nějak se v tom ztrácím :)
Reagovat
Krisboy
Ty se v tom ztrácíš už hodně dlouho, milý Ernie :)
Reagovat
darek.vrana
No právě, nechce stavět Jirku, když o něco jde:).
Reagovat
Jan
:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to teď už sranda turnaj, klidně mohli hrát Vocel s Jaloviecem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist