Mobilní aplikace Horská služba končí. Začlení se do aplikace Záchranka

22.01.2019 13:54

Mobilní aplikace Horská služba po sedmi letech definitivně končí. Nově bude spadat pod mobilní aplikaci Záchranka, která je stále oblíbenější.

horska služba_foto QAP

Mobilní aplikace Horská služba byla v rámci republiky vůbec první svého druhu. Vznikla před sedmi lety a nyní končí. Nově bude fungovat pod aplikací Záchranka.

"Po dohodě s Českou pojišťovnou jako jejím provozovatelem je připraveno fyzické ukončení fungování samostatné aplikace Horská služba. Sedm let pomáhala návštěvníkům a obyvatelům našich hor, její začlenění pod aplikaci Záchranka v roce 2017 mělo smysl a přineslo vylepšení systému,“ uvedl František Hadáček, statutární ředitel Horské služby. Dodal, že právě aplikace Horská služba byla inspirací pro vznik dalších záchranářských aplikací dalších složek Integrovaného záchranného systému nejen v ČR a získala několik ocenění.

Česká pojišťovna stála u zrodu aplikace Horská služba a podpořila i vznik aplikace Záchranka. "Jak Horská služba, tak Záchranka jsou zcela jedinečné projekty, díky kterým se podařilo pomoci mnoha lidem v nouzi a zachránit několik lidských životů. Velmi nás těší, že jsme k tomu prostřednictvím podpory těchto aplikací mohli přispět. Každý zachráněný život se přece počítá,“ doplnila Ivana Buriánková, tisková mluvčí České pojišťovny. "Vzhledem k podobnosti těchto aplikací je jejich spojení přirozeným a pro uživatele užitečným krokem," dodává.

Záchranářská část je plně implementovaná do aplikace Záchranka. "Přesto, že již v minulém roce neprobíhala aktualizace dat v dané aplikaci, je stále možné, že někdo ji může používat či použít. Je tedy možné, že do 1. dubna 2019 může přijít ještě nouzová SMS z naší prvotní aplikace. Čísla, na která je nouzová SMS v daném regionu směřována, jsou stále platná a směřují zprávu přímo na Horskou službu dané horské oblasti. Úplné ukončení zaslání nouzové SMS uživatelům pak přijde k 1. dubnu 2019,“ řekl k ukončení Jiří Brožek, který má v Horské službě na starosti mobilní a internetové projekty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24