Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Led na Lipně není dostatečně silný. Bruslení odložte

, aktualizováno 22. ledna 2019, 0:00

I když ledová magistrála na lipenské přehradě láká, bruslaři si budou muset ještě chvilku počkat. Na některých místech je sice tloušťka ledu až 15 centimetrů, ale někde jsou díry ze kterých vytéká voda.

Pro bezpečné bruslení je potřeba, aby tloušťka ledu byla minimálně 18 centimetrů. Letos se bruslaři (teda až to podmínky dovolí) na bruslích projedou i kolem Králičího vrchu. „Ve Frymburku je to zatím hodně špatné, já tady teď stojím a problémy máme i s technikou, protože opravdu na dvou místech hodně vyvěrá voda. Momentálně tady na ledu leží 10 – 20 centimetrů sněhu. Když všechno dobře půjde, předpokládáme, že magistrálu otevřeme příští víkend, je to ale opravdu hrubý odhad,“ popsal správce ledové magistrály Antonín Labaj.

Na bruslaře bude čekat několik kilometrů upraveného ledu. Zatím je ale kvalita, hlavně ve Frymburku, hodně špatná a chodit na led je riskantní.

Foto pixabay.com

Štítky lyže, Lipno, magistrála, Vodní nádrž Lipno, Frymburk

Led na Lipně není dostatečně silný. Bruslení odložte  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.