InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperk chce rekonstrukci 1. máje prosadit navzdory námitkám policie

Ilustrační foto.  , Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto.     Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

VIMPERK – Nové vedení vimperské radnice nechce ustupovat policii v otázce toho, jak má vypadat po rekonstrukci ulice 1. máje a jak vysoká rychlost tu má platit. Námitky dopravního inspektorátu v Prachaticích znemožnily radnici loni získat stavební povolení, i když už má připravené na rozsáhlou rekonstrukci peníze, projekt i vybranou stavební firmu.

 

Podle místostarosty Zdeňka Kuncla je plán jednoduchý – město aktualizuje projekt například i o připomínky, které v posledních týdnech dostalo. „Až se to zaktualizuje, tak znovu vstoupíme do jednání s policií," řekl místostarosta Zdeněk Kuncl s tím, že smlouva s vybranou firmou počítá se začátkem prací do poloviny května.

Podle starostky Jaroslavy Martanové to ale neznamená, že by se město chtělo vzdát svých představ. Policii vadilo to, že v ulici jsou rozhledové podmínky na maximální rychlost třicet kilometrů v hodině, ale třicítku tam policie povolit nechce a také vadily dlážděné pásy u přechodů, které mají sloužit jako zpomalovače. „Nemá to žádný relevantní důvod," řekla k námitkám starostka. „Naopak nadřízený orgán policie se vyjádřil v tom smyslu, že by se rychlost ve městech měla snižovat," dodala.

Město argumentuje i tím, že v ulici 1. máje je základní škola, školka, Cihelna, zimní stadion i správa parku a banky, takže je tu snížení rychlosti na místě kvůli velkému množství chodců a hlavně dětí. A na pásech z dlažby radnice trvá i proto, aby se z této dlouhé ulice nestalo po rekonstrukci závodiště pro mladé řidiče.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Marilin 

    Reagovat

     

    Jo dopravní inspektorát to je kapitola samo o sobě. Tam kde se rychlost snížit nemusí tak je 50 km/h ( autobusové zastávky za Němčicema silnice II/145) a tam kde je to potřeba trvá na padesátce. Zpomalovací pásy dobrá věc (Příbram, Zbraslav apod. ) Tam kde je maj tak je klid. Ve městě mají své opodstatnění. Fandím městu, ať je prosadí.

    Vloženo 23.1.2019 11:05:44

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace