Soutěž o vstupenky: Verdiho Otello v NDM

Soutěž o 2 vstupenky na derniéru inscenace opery Otello od Giuseppe Verdiho v ostravském Divadle Antonína Dvořáka. Derniéra se koná 22. února 2019.
Maida Hundeling dostala za roli Desdemony v ostravské inscenaci Otella cenu Thálie (foto Martin Popelář)

Tragickou operu Otello Guiseppe Verdiho v režii Ivana Krejčího uvede ostravské Národní divadlo moravskoslezské v Divadle Antonína Dvořáka ještě 23. ledna, 10. a 22. února 2019. Po premiéře v říjnu 2017 ocenili ostravskou inscenaci jak diváci, tak kritika. Nyní ji opera NDM vrátila na scénu, dílo už ovšem diváci uvidí pouze dvakrát. Pro hlavní role se ostravské opeře podařilo získat skvělé sólisty. Německá sopranistka Maida Hundeling získala za roli Desdemony v inscenaci NDM cenu Thálie 2017, alternující Jana Šrejma Kačírková má už Thálie dvě, i když za role v jiných operách. V roli Otella v Ostravě alternují Titusz Tóbisz a Gianluca Zampieri, Jaga zpívají Martin Bárta nebo Dragutin Matić. Hudební nastudování Jakub Klecker, dramaturgie Eva Mikulášková, scéna Milan David, kostýmy Marta Roszkopfová, sbormistr Jurij Galatenko.

Soutěžní otázka:
Jak se jmenuje intrikánský pobočník, který dovede svého žárlivého pána Otella až k vraždě?

Své odpovědi můžete psát do 14. února 2019 – 12:00 hodin na adresu [email protected] a e-mail nadepište titulem “Soutěž Otello”.

Ze správných odpovědí vybereme dva výherce. Každý z nich obdrží 2 lístky na derniéru inscenace 22. února 2019 v 18:30 v Divadle Antonína Dvořáka.

Hodně štěstí přeje redakce Opery Plus!

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]